1. Tea oma toone

Pead värvipaletti valides arvestama oma nahatooni, silmavärvi ja isegi juustega. On mõningad rusikareeglid, mida saad alati järgida — näiteks lillad toonid toovad rohelised silmad eriti hästi välja, eriti kui naisel on veel oliivikarva nahk.

2. Muretse vajalikud riistad

Kui oled alati imestanud, kuidas professionaalid nii kiiresti ja veatult meiki teha oskavad, siis tea, et suurim osa nende saladusest peitub pintslites — investeeri paari korralikku pintslisse. Vajad pintslit, millega lauvärve peale kanda ja pintslit, millega neid hajutada.

3. Kasuta aluskreemi

Oled kindlasti kuulnud jumestuskreemi alla käivast meigi aluskreemist, kuid kas tead, et sellist kreemi tuleks kasutada ka silmalaugudel? Nii ei pudene värv vagudesse ja püsib terve päeva ilusti peal.

4. Kanna värvi peale kerge käega ja kihiti

Selle asemel, et paks kiht värvi korraga silmale määrida, kasuta kergeid pintslitõmbeid ja liigu järk-järgult sügavama tooni poole. Meiki on lihtne märkamatult juurde panna, kuid kui oled juba liiga palju lisanud, siis pead otsast peale alustama.

5. Ära unusta hajutada!

Liiga karmid jooned ja selgelt hajutamata jäänud kohad jätavad ebaprofessionaalse mulje. Värvide hajutamine on eriti oluline siis, kui kasutad mitut erinevat tooni lauvärvi.

6. Ära unusta lainerit ja ripsmetušši

Ilma ripsmepiiri jooniva lainerita jääb silmameik justkui pisut poolikuks. Kindlasti tuleks viimasena haarata ka ripsmetuši järele — kahvatud ripsmed mõjuvad värvitud silmalaugude ja lainerijoone kõrval kummaliselt ja justkui poolikuna.

7. Kulmud korda!

Korrastamata kulmud nullivad ka ükskõik kui veatu silmameigi. Ära oota ka kulmude kitkumisega viimase hetkeni, sest punetavad ja “paistes” kulmud ei osuta su silmameigile erilist teenet.

8. Tekita endale rutiin

Ehkki on igati lahe ja ka vajalik vahel uusi asju proovida, võiks sul olla kaks kindlat rutiini, millega alati veatult ja kiiresti hakkama saad. Üks päevase meigi oma ja teine õhtusteks pidustusteks. Proovi ja katseta kuni leiad sellise silmameigi, mis vastavalt vajadusele su aja ja tujuga sobib.

9. Ära kiirusta

Kui sind ootab näiteks ees vallatu klubiõhtu sõbrannadega ja tahad silmameigi pisut põhjalikuma teha, siis võta selleks aega. Naudi meikimist ja liigu tasa ja targu soovitud tulemuseni, selle asemel, et kiiruga midagi kokku kloppida ja siis meigieemaldaja järele haarata.

10. Eksperimenteeri

Internetis, eriti Youtube’is on lõputult õpetusi, kuidas huvitavat silmameiki teha. Kui sul midagi teha pole, siis ava oma kosmeetikakott ja katseta uusi stiile. Sa ei tea iial, mil võid millegi just sinule sobiva otsa sattuda. Kas sa näiteks suitsusilma meiki oled proovinud?

LOE KA:


Allikas: allwomenstalk.com