Ei, me ei ütle, et neid tooteid ei peaks ostma — küll aga tõestab see, et vähem on tõepoolest rohkem ning meil on võimalus oma niigi lookas ilutoodete riiulist vähemalt mõned potsikud minema lüüa.

1. Eraldi kreemid näole, kaelale ja dekolteele
Kreemid, mida kasutad oma näol, töötavad ka su kaelal ja dekolteel. Kui oled leidnud endale sobiva näokreemi, siis kasuta seda julgelt ka kaelal ja dekolteel — efekt on sama.

2. Meeletult kallid nahahooldustooted
Mis puutub nahahooldusesse, siis kallim ei ole alati parem. Tihti on kõige uhkemalt pakendatud toodetes sees täpselt samad koostisosad, mis tagasihoidlikumas (ja kümme korda odavamas) tootes. Ka kallid tooted võivad tekitada allergilist reaktsiooni. Muide, tihti sisaldavad need ka hulga rohkem aineid, kui su nahal tegelikult tarvis on.

3. Näovesi
Näovesi ei ole pesemise ja kreemitamise vaheline kohustuslik osa. Näovett soovitatakse kasutada suurte pooridega inimestel — suurem osa meist seda tegelikult ei vaja ning see kujutab endast lihtsalt lisatoodet- ja kulutust.

4. Igapäevane niisutav seerum
Igapäevaseks kasutamiseks on seerumid üpris mõttetud — neid kasutatakse pigem hooldusjärgselt naha n-ö sulgemiseks. Küll aga, kui sul on tundlik nahk, siis aitab seerum seda hoida ja pehmendada.

5. Kreemid eraldi kehaosadele
Kätekreem, kehakreem, jalakreem… Ära lase end veenda, et kõik su kehaosad vajavad eraldi kreemi. Jah, kui su käed või jalad on töö tõttu karedad, siis sobiks neile mõni rahustav ja rasvasem kreem, kuid üldiselt piisab sulle õlgadest allapool ühest kreemist.

6. Trimmivad kreemid
Kahju küll, kuid keha saab trimmi vaid õige toitumise ja aktiivse eluviisiga — ükski kreem ei suuda sind tselluliidist või voldikestest vabastada või neid kahandada, mida reklaam ka ei väidaks.

7. SPF-kreem üle 30
Kui kasutad SPF 15 kreemi, blokeerib see umbes 95% UVA/UVB kiirgusest. SPF 30 kaitseb sind aga juba peaaegu sajaprotsendiliselt. Nii et milleks siis 31-100? See meenutab veidi autode spidomeetreid: nende näidik ulatub palju kaugemale, kui sa üldse sõita saaksid. Muide, kõiki päikesekaitsekreeme peaks pärast ujumas käimist ka uuesti peale kandma, nii et eraldi veekindla kreemi ostmine on samuti üpris mõttetu kulutus.

8. Iganädalased näomaskid
Nii nagu seerum, on ka mask miski, mida sobib kasutada spetsiaalse näohooldusprotseduuri ajal või pärast seda. Muidugi on niisama katsetada põnev, kuid regulaarselt vajalikuks näomaskid ei osutu.

9. Eraldi alus-ja pealislakk
Aluslaki mõte on küünepinda siluda ja kaitsta seda küünelaki eest — sellega. Sama lakk sobib väga hästi ka pealislakiks. Soovitame osta hoopis kaks ühes — mitmed lakid on loodud nii alus- kui pealislakiks, nii et mõlema eraldi ostmine võtab vaid rohkem ruumi ja raha.

Allikas: totalbeauty.com