Käin nädal enne salongis oma kiharaid näitamas, et kas on üldse sobiv materjal ja kas tulemust ka võiks olla. Minu ehe eesti tüüpi kahupea sobib ja lepime hoolduse aja kokku juba nädala pärast.



Pireti juuksed enne hooldust

Sinna jõudes hoiatab Helina kohe, et ees on pikk protseduur ning tõenäoliselt läheb aega üle 3 tunni. Esimese asjana peseb juuksur mu juukseid ja seda lausa 4 korda, see pidavat olema vajalik eeltöötlus, et peale kantav aine ehk keratiin ilusti imenduks. Järgneb föönitamine ja juuksed kuivatakse enne keratiini pealekandmist ära.

Möödunud on tund ja Helina hakkab salk-salguhaaval ainet (keratiini) juustesse kandma. Salgud on sentimeetripaksused ja ainet kantakse juustele 2 mm peanahast. Protsess ei erine väga palju juuste värvimisest peale materjali. Tunnen magusat šokolaadilõhna ja olemine salongis läheb aina mõnusamaks. Kuigi mulle tundub, et võiksin selle geelja šokolaadi lausa ära süüa, ütleb Helena, et tema olevat seda juba piisavalt palju nuustanud ja ei olevat enam nii meeldiv.

Helina selgitab, et tema tahab enne hoolduse tegemist juuksed üle vaadata ja kliendile selgitada, mida hooldusest oodata. Näiteks, kui juuksed on ikka väga rikutud ja üle blondeeritud, siis ei ole ka keratiinihooldus mingi imeravim, mis juuksestruktuuri taastab. Samuti ei tohiks segi ajada keratiinihooldust ja keemilist sirgendamist. Tegemist on ikkagi hooldusega ja väga krässus juuksed imekombel sirgeks ei muutu. Tulemus on individuaalne ja kui juuksed vähegi terved on, siis hooldusega nad ainult paranevadVärvima peaks juukseid vahetult enne hooldust, kuna siis läheb juukse kutiikulikiht lahti ja aine pääseb paremini juukse sisse. Kaks nädalat pärast protseduuri ei ole mõtet juukseid värvida, kuna juuste peal olev kiht ei lase värvil kinnituda.

Samuti ei ole keelatud hoolduse tegemine juuksepikendustele, aga seda oleks mõistlikum teha enne pikenduste panemist. Hooldust ei soovitata ka rasedatele, kuna kuumutamisel tekkivad aurud on siiski keemilised.


Pärast 30minutilist aine pealekandmist alustab Helina uuesti juuste kuivatamist koos ainega. Tema näost on juba näha, et tegemist ei ole kõige meeldivama protseduuriga ja selles veendun ka ise. Kui föönitamine jõuab silmade lähedusse, hakkavad mul pisarad vägisi voolama. Tegemist pidi olema normaalse protsessiga, kui ainet kuumutatakse. Mina panen silmad kinni, aga vaene juuksur — tema ju ei saa…

Aega võtab (1,5h!), aga lõpuks saab Helina keratiinised juuksed kuivaks. Juuksuri jaoks tundub see kõige ebameeldivam osa, aga mulle isegi meeldis see kammimine ja õrn sikutamine. Vaatan oma juukseid peeglist ja midagi kaunist sealt vastu ei vaata. Selline tunne oli, nagu pott juuksegeeli oleks pähe pandud ja siis ära kuivatatud. Mõnus šokolaadilõhn on endiselt alles.

Vapper juuksur hakkab salk-salguhaaval juukseid sirgendama ja iga salk tõmmatakse 6-10 korda üle (olenevalt juuksest). Sirgendajate peal on spetsiaalne kate, mis kaitseb neid aine eest. Vahepeal jookseb keegi salongist nõutult ringi, et kas kuskil midagi põleb — tegemist oli siiski sirgendamisel tekkinud aurudega. Sirgendamine võtab aega kuskil 30 minutit ja ongi valmis. Välimusel pole vigagi, peale selle, et juuksed on nagu pulgad ja hoiavad peadligi. Katsudes aga tundub nagu poleks juukseid paar nädalat pesnud. Helina loeb ette juhised, et keratiin ilusti juuksekarva sisse imbuks:

  • 4 päeva ei tohi juukseid pesta

  • 4 päeva ei tohi juukseid kinni panna mitte mingisuguste vahenditega

  • 4 päeva peavad juuksed olema kuivas ja neid tuleb hoida sirgena

Samuti julgustab ta vajadusel salongi tulema, et „kortsu” läinud juukseid sirgendada.

Mõtlen hirmuga, kuidas ülejäänud päevad hakkama saan oma „rasvaste” juustega — elu vajab elamist ja koju peitu pugeda ei saa.

Hoolduseks on võimalik valida ka aine, mille saab kohe maha pesta ja lahkuda salongist puhta peaga, aga selle mõju ei kesta nii kaua kui 4-päevasel protseduuril.


Inimesed väga viltu mu peale ei vaadanud aga kellele vähegi juukseid katsuda andsin ei tahtnud seda väga pikalt teha. Esimesed paar päeva ei olegi asi nii hull, aga 2 viimast on küll lausa piin. Poes märkan vana tuttavat ja poen riiulite vahele peitu, et mitte temaga kokku joosta — tõenäoliselt arvaks ta mind nähes, et hoian šampooni pealt kokku.

Hommikuti olid paar salku turris aga tõmbasin nad ise kiiresti sirgeks.



Vahepealne 4-päevane periood



Viimaks ometi on käes hommik, millal võin juukseid pesta - milline kergendus! Pesemiseks on soovitav kasutada spetsiaalseid tooteid, mis ei sisalda naatriumkloriidi ja sulfiide, mis kulutavad keratiini juustest.

Lasen juustel kuivada ilma föönita, et vaadata, milline on tulemus. Kui muidu pärast pesu föönitan hoolikalt, et juuksed kahused ei oleks, siis pärast hooldust kuivavad nad ise ilusaks. Kamm lihtsalt libiseb läbi juuste ja läige on enneolematu. Kui tulemus püsiks, siis hoian kindlasti kokku kõvasti aega, mis enne läks föönitamisele ja sirgendamisele. Sõltuvalt juustest pidi efekt säilima kuni 4 kuud. Salongil pidi olema püsikliente, kes olenemata soolasest hinnast ikka ja jälle hoolduseks tagasi tulevad. Iga järelhooldusega pidi tulemus jääma aina kauemaks püsima. Kusjuures klientide hulgas on ka mehi, kes on hädas oma kahupeaga.

Jälgin huviga, kui kaua tulemus püsib, aga hetkel olen oma juustega väga rahul.



Lõpptulemus



Keratiinihooldust on võimalik teha salongides üle Eesti, aga samas on kuulda ka inimesi, kes teevad seda ise kodus. Mina siiski koduse variandi poolt ei oleks ja laseks asjaga tegeleda professionaalidel, sest see ei tundunud sugugi lihtne töö.

Hooldus on küll väga kallis (sõltuvalt juuste pikkusest ja salongist võib hind olla vahemikus (80-300 eurot!) aga kellel võimalus, soovitan proovida. Olen katsetanud igasuguseid vahendeid oma juustel, kuid miski ei ole neid suutnud nii lihtsasti käsitletavaks teha. Neli päeva kannatamist “rasvaste” juustega oli seda väärt.

Enne hooldust oleks siiski hea konsulteerida juuksuriga ja veenduda, et sinu juuksed on hoolduseks sobivad.

Suured tänud juuksur Helinale ja Abigail Ilusalongile Naisteka ekspermendis kaasa löömise eest!