Kõige alus — hoia nahk puhtana
Ennetamine on parimaks raviks, seega hoolitse selle eest, et su nahk oleks puhas. Iga päeva lõpus leia aeg võtmaks meik korralikult näolt maha. Vaja on vaid puhastuspiima- või õli, millega saad puhastada suurema mustuse, ja puhastusvett, mis toniseerib naha.

Ära pigista vistrikke!
Kindlasti tunned soovi kohe vistrikku näppima asuma, kuid ära tee seda — väga lihtne on saada ühe vistriku asemel kaks, sest ühest vistrikust võib infektsioon näonahal sõrmede või vatipadja kaudu väga hõlpsasti edasi kanduda.

Naturaalsus eelkõige
Kui oled oskaja, võid muidugi aeg-ajalt lubada endale pidulikumal puhul tugevat meiki, kuid lähtu pigem tagasihoidlikkusest. Liiga palju kosmeetikat näol ei peida ega varja su vistrikke, vaid toob need pigem rohkem esile. Kui sa tõesti ei suuda kodust täismeigita lahkuda, siis sega jumestuskreemi niisutava päevakreemiga, nii saad kergema konsistentsi. Lahenduseks on ka jumestuskreem üldse ära jätta ning kasutada vaid kerget põsepuna ja veidi peitepulka.

Tunnike varem magama
Kuulsused räägivad, et nende üheks igavese ilu nipiks on tund aega varasem magamaminek. Katseta sinagi kahe nädala jooksul seda näpunäidet ja võrdle tulemusi. Kui sa ei leia selleks tervet tundi, on hea ka pool tundi. Seegi annab su nahale värskema ja puhanuma mulje.

Söö antioksüdandirikast toitu
Sinu nahk näitab väga ilmekalt, mida sa iga päev sööd. Spinat, brokkoli, lehtpeet, mustsõstar, mustikas viinamari või maasikad peaksid kuuluma sinu menüüsse iga päev.

Jogurt hommikusöögiks
Püüa süüa jogurtit igal hommikul või vaheta pärastlõunane vahepala jogurti vastu. See on tõesti nahale hea — jogurtis sisalduvad bakterid reguleerivad sinu naha pH-taset, lüües naha särama.

Loobu hommikukohvist
Kofeiin ei ole hea hommikujook — vaheta see rohelise tee või kuuma sidrunivee vastu, mis on head ainevahetusele. Vabade radikaalide levik („halvad“ molekulid, mis ründavad kollageeni ja elastiini, kiirendades vananemisprotsessi) on osaliselt põhjustatud just kofeiinist. Roheline tee sisaldab aga polüfenooli, mis aitab neid hävitada.

Jälgi käsi — kasuta kätekreemi
Kõige lihtsam on oma organismi seisundit jälgida käte kaudu. Kui need on kuivad või tekivad lausa väikesed haavandid, siis on see esimeseks märgiks, et organism vajab vitamiine. Kuiv kätenahk annab märku talve tulekust. Leia endale tõeliselt hea kätekreem. Sageli pole vaja head kätekreemi palju peale määrida, sest see on juba üsna kontsentreeritud.

Tee ise näomask
Nädalas korra kulub ära üks hea sügavpuhastav savimask, mis väljutab nahaaluse mustuse. sobib ka koduste vahenditega valmistatud alternatiiv — sega jogurt ja munad kokku ning määri see näole. Lase veidi aega mõjuda. Tulemuseks on pehmem ja parema niiskustasakaaluga näonahk.

Kasuta õlivaba niisutavat kreemi
Kui sul on rasusem nahk, kasuta näonaha matistamiseks õlivaba kreemi, mis kontrollib naha rasueritust ja hoolitseb üleliigse läikimise eest.

Skruubi!
Kaks korda nädalas kasuta koorijat. See hoiab pooride ummistumise eest. Leia endale üks sobiv, mis sisaldab hüdroksühapet (looduslik orgaaniline hape), eriti salitsüülhapet, mis aitab tõhusalt vistrikke peletada.

Hoia huulepalsam alati käepärast
Varusta end korraliku huulemäärdega, mis hoiab huuled niiskete ja pehmetena.

Allikas: goodtoknow.com