Hetketuju ajel rindu suurendama ei minda

“Need naised, kes meie kliinikusse tulevad, on enne väga hoolega uurimistööd teinud ja päris pikalt asja kaalunud,” räägib Liis. “Uisapäisa rindu suurendama ei tule keegi. Levinud on rindade suurendamine ja kohendamine pärast sünnitamist ja imetamist — on naisi, kellel pole pärast imetamisperioodi rindadest enam eriti midagi järele jäänud ja nad tahavad oma kehavorme tagasi. Loomulikult käivad ka need naised, kellel pole lihtsalt loomu poolest eriti rindu antud…” Niisiis, mingisuguseid trende eestlannade seas ei levi, kõik otsused on arukad ja pikalt mõttes mõlkunud.

Utoopilisi soove ei täideta

“Kui keegi tahab rindu, mis tema kehaga kohe üldse vastavuses pole, siis teda patsiendiks ei võeta,” ütleb naine. Villa Medica kirurg dr Sergiy Kyylo pooldab loomulikkust ja kasutab implantaate, mis aitavadki võimalikult loomuliku ja naturaalse tulemuse saavutada.

See tähendab, et selliseid “pomme”, nagu Hollywoodis näha saame Eestis nii kerge saada pole — arstide prioriteediks on siiski patsiendi tervis ja heaolu.

Vanematele naistele teevad muret vajunud silmalaud

Kui uurime, mis vaevab enim vanemaid naisi, siis selgub, et üpris levinud on vajuvate silmalaugude korrigeerimine. Enamjaolt paluvad seda operatsiooni naised, kes on juba üle 35aastased, et vajuvad laud nende näole kümneid aastaid juurde ei lisaks.

“Kolmas levinum oleks ehk rasvaimu — seda tuleb ette igas vanuses,” räägib naine. “Kui silmi tullakse korrigeerima vanemas eas, siis rinnaoperatsioonid ja rasvaimu on täiesti seinast seina — alustades 18aastastest ja lõpetades kus iganes… ”

Kes maksab?

Võiks ju arvata, et kuna iluoperatsioon pole just odavaim protseduur, siis saavad seda endale lubada vaid suurema sissetulekuga inimesed. Nii see aga pole — selgub, et suur osa inimesi pääseb ilukirurgi noa alla vaid pangalaenu abiga. “On neid, kes koguvad raha ja tulevad paari aasta pärast tagasi, kuid julgen öelda, et suur enamus on inimesed, kes on võtnud appi pangalaenu,” ütleb assistent.

LOE KA: