Kulmude vormimisel on teil kaks valikut: vaha või pintsetid. Kuigi vahatamine on vähem valulik, on seda sageli kodus raske teha. Ka võimaldavad pintsetid teil olukorda paremini kontrollida, kuna te tõmbate välja ühe karva korraga.

Pintsetid

Alustuseks vajate te õiget tööriista. Soovitatav kasutada pintsette, mida on mugav hoida ja mis hoiavad kulmukarva kindlalt kinni.

Alljärgnevalt on ära toodud mõned näpunäited:

1. Asetage enne kitkuma asumist kulmudele jääd, et tuimestada närvilõpmed ja vähendada valu.
2. Õige kulmujoone saamiseks joonistage see kulmupliiatsiga peale ning kitkuge sellest välja jäävad karvad ära.
3. Kui te ei ole kindel, kust kulmud peaksid algama ja lõppema, siis asetage kulmupliiats piki nina ning kitkuge ära kõik karvad, mis jäävad teisele poole pliiatsit ninajuure poole.
4. Seejärel suunake pliiats väljapoole silma välimise nurga juurde ning kitkuge ära kõik karvad, mis jäävad välja.
5. Kui teil on madal juuksejoon ja kõrged korrapäratud kulmud, mis hajuvad juuksejoone sisse, siis tõmmake ka need ära.
6. Seejärel kitkuge ära kõik üksikud kulmust allapoole jäävad karvad.

Võrrelge

Nüüd mil te olete kulmujoone puhtaks kitkunud, kontrollige, et mõlemad kulmud oleksid ühesugused. Alustada tuleks kulmukaarest — ehk kulmude kõrgeimast punktist — mis peaks asuma pupilli välimise nurga kohal. Sobitage kaared omavahel, kitkudes ära soovimatud karvad ning täitke tekkivad augud kulmupliiatsi või puudriga.

Kui teil on ümar nägu, võite kenasti kaarduvate kulmudega sellele ovaalsust lisada. Kui teie nägu on nurklikum, sobib teile pehmem, vähem dramaatiline kulmukaar. Igal juhul ärge kiirustage, sest väga kerge on liiga palju karvu ära võtta. Olge konservatiivne, te ju ei taha tekitada endale näole üllatunud ilmet.

Läksite kitkumisega liiale?
Kui te rebite kogemata ära enamuse oma kulmudest, kasutage kulmupliiatsit puuduvate karvade asendamiseks, ka võiksite pöörduda nõu saamiseks asjatundja poole. Asjatundja suudab muuta kulmupuudri ja šablooni abil teie kulmud ühtlaseks.

Puuder või pliiats?
Mis seal vahet on? Pliiats loob selgepiirilisema joone, puuder aga annab ümarama loomulinkuma mulje. Inimestele, kellel on väga õhukesed kulmud, soovitaks pliiatsit, kusjuures puudrit saab kasutada kulmude juures, millesse on jäänud augud. Kui olete otsustanud pliiatsi kasuks, valige kõva pliiats, sest pehme rasvane pliiats paneb teie kulmukarvad kokku kleepuma.

Varjundid
Värv on kriitilise tähtsusega, kui te kasutate kunstlikke vahendeid kulmude korrigeerimiseks. Kui te ei taha saavutada dramaatilist efekti, ei tohiks teie kulmuvärv olla tumedam kui juuksevärv. Mida loomulikum on kulmude toon, seda loomulikumad need välja näevad. Punapead ja brünetid peaksid katsetama kastanivärvi pliiatsi või puudriga, blondid aga võiksid eelistada blondi või helepruuni. Tumedamad brünetid võiksid eelistada tumepruuni pliiatsit.

Püsivama tulemuse saavutamiseks võiksite kaaluda elektrolüüsi. See eeldab sarja protseduure kuue kuni 12 kuu jooksul. Kõlab küll vaevarikkana, aga te vabanete kulmukarvadest igaveseks!