Kookosõlil on kõrge E-vitamiini ja proteiinide sisaldus ning suur niiskuse säilitamise võime. E-vitamiin võitleb vananemise vastu, hoiab naha pehme ja kaitseb lõhenemise eest. Tänu antioksüdantide sisaldusele toimib kookosõli ka kortsude vastaselt ja noorendab nahka. Samuti on see väga tõhus vahend akne korral, sest sisaldab kapriinhapet ja lauriinhapet, mis on kaks kõige olulisemat komponenti mikroobi- ja bakteritevastases võitluses. Kookosõlis sisalduvad mineraalid magneesium, kaalium, kaltsium ja raud tervendavad ja pehmendavad juukseid.
 
Kookosõli kasutamisel tasub meeles pidada, et igaks toiminguks piisab kookosõli puhul vaid väga väikesest kogusest ja see imendub väga kergesti. Soovitame eelistada 100% orgaanilist töötlemata kookosõli.
 
Näo regulaarseks puhastamiseks: soojenda pisut õli käte vahel ja kanna ringjate masseerivate liigutustega üle kogu näo, nagu kasutaksid mõnda puhastusgeeli. Loputa enamus õli sooja veega maha ja patsuta nahk kuivaks. Õli eemaldab nahalt mustuse ja meigijäägid ning annab ühtlasi niisutava kaitse.
 
Raseerimisvahend: kanna õhuke kiht kookosõli duši all olles jalgadele või muudele piirkondadele ja raseeri nagu tavaliselt. Kookosõli on ideaalne looduslik vahend asendamaks keemilise koositsega ärritavaid raseerimistooteid ning võimaldab seejuures raseerida sujuvalt nahapinna lähedalt ja jätab naha siledaks ja niisutatuks.
 
Juustele: kuivadele ja krussis juustele on kookosõli asendamatuks juuste taltsutajaks. Parim viis kookosõli kasutamiseks on masseerida õli õrnalt peanahale ja jätta juustesse kuni pooleks tunniks enne pesemist. Kookosõli aitab kahjustunud ja elutuks muutunud juukseid tugevdada ning võidelda kõõma vastu.
 
Oma kerge konsistentsi tõttu võib kookosõli ka peale pesu juustesse kanda ja seda ilma rasvast muljet jätmata. Nii saad kergesti lendlevaid hobusesabasid ja patse ning muid soenguid siluda ning ühtlasi ka läiget anda.
 
Massaažiõli: miks mitte kasutada kookosõli ka massaaži tegemiseks. Hea nipp kõigile arvuti taga istujatele: aseta väike tops kookosõliga meeldetuletuseks arvutilauale ja tee oma õlgadele vabal hetkel sügava hingamise saatel paariminutiline massaaž. See parandab keskendumisvõimet ning vähendab pinget ja väsimust ülakehas.
 
Küünenaha niisutaja: kookosõli sobib hästi maniküüri- või pediküürieelseks niisutajaks, kuna imendub kiiresti ja pehmendab küünenahkasid. Samuti neutraliseerib kookosõli jalgade lõhna.


Peale kõige muu võib selle mitmekülgsete omadustega loodusliku õliga asendada paljud teisedki kodused iluhooldusvahendid (kehakreemid, vanniõlid, seda isetehtud näo- ja juuksemaskidesse segada jne.).