Pitera on põhikoostisaineks paljudes kallites ilutoodetes, mis suudavad probleemse nahaga imet teha, seda matistada ja siluda. Lisaks puhastavatele omadustele, aeglustab riis naha melaniini tootmist ja on seega ideaalne vahend saavutamaks ühtlast portselanvalget nahka.

Ja mis peamine, riisivee tegemine on nii lihtne, kiire ja odav, et ei saa leiduda ühtegi vabandust, miks seda suurepärast ilunippi mitte järele proovida.

Vaja läheb: pool tassi orgaanilist (valget, musta, pruuni vm.) riisi, natuke puhast vett ja kaanega klaaspurki.

Toimi järgnevalt: Vala pool tassi riisi kausi külma vee sisse ja hakka riisi segama kuni vesi läheb häguseks. Lase mõned minutid seista ja sega veelkord. Vala saadud vesi klaaspurki ja sulge. Riisivesi säilib külmkapis suletuna värskena neli kuni viis päeva.

Kui riis ei tundu puhas olevat, siis võid esimese vee ära visata ja teistkordsel segamisel saadud riisivett kasutada.

Samuti võid iluhooldusteks kasutada lihtsalt riisi keetmisest üle jäänud ja maha jahtunud vett. See vesi on tugevama toimega ja seda saab edukalt kasutada naha plekkide ja ebatasasuste eemaldamiseks ning nahatooni helendamiseks.

Kasutusviisid:

  • Puhasta nägu iga päev riisivette kastetud vatipadjakesega. See teeb naha väga pehmeks, aitab ahendada poore ja paneb näo särama. Lisaks toniseerib ja pinguldab riisivesi nahka ning parandab selle tekstuuri.

  • Pärast pea pesemist, loputa juukseid riisiveega ja jäta paariks minutiks toimima. Seejärel pese juukseid uuesti ning loputa jaheda veega. Riisivesi toidab ja tervendab juukseid ning toob tagasi nende loomuliku sära.

  • Masseeri riisiveega niisutatud rätikuga kogu oma keha.

  • Kasuta riisivett isetehtud näo-, keha- ja juuksemaskides/koorijates.

  • Lisa riisivett oma vanniveele.

  • Sega purustatud riisiterasid oma dušigeeli hulka, sest need on ideaalsed naha koorijad.

  • Ka riisivee joomine tuleb tervisele ja heale väljanägemisele kasuks. See annab kõrge süsivesikute sisalduse tõttu energiat ja rikastab keha lausa kaheksa vajaliku aminohappega.


Kõik riisisordid sisaldavad erinevad toitaineid ja vitamiine, nii et soovitame katsetada, millise riisi vesi just sinu nahale kõige paremini mõjub.Allikas: Sinusiluett.ee