Jah, kunstlikud iluvahendid muutuvad aina populaarsemaks ning väljas käies on raske tabada noort naist, kes oleks täiesti meigivaba või ei omaks kas kunstküüsi, juukse- või ripsmepikendusi või hoopis kuldset solaariumipäevitust. Ütlen ausalt, et mind see ei sega — seni kuni pole liiale mindud, loomulikult. Kui naine on end tundmatuseni maskeerinud, siis on mul temast pigem kahju, et ebakindlus ja soov n-ö standarditele vastada on nii meeletu. Küll aga ajab mind meeletult vihane, kui lõõbitakse ka täiesti toredate ja ilusate naiste kallal, kes on otsustanud oma enesekindlust pisut upitada.

Minul endal on juuksepikendused ja olen neid kandnud juba ligi kolm aastat. Miks? Mu enda juuksed lihtsalt ei kasva ja pikkade juustega tunnen end naiselikuma ja seksikamana. Kasutan ka isepruunistavat kreemi ning meigin end igapäevaselt — päeval tagasihoidlikumalt, õhtul veidi silmapaistvamalt. Mul on väga õhukesed kulmud, nii et olen õppinud neid endale pliiatsiga n-ö joonistama — ebaloomulik see välja ei näe ja mina olen rahul, et mul on näos rohkem ilmet. Mu sõbrannal on nii geelküüned kui kunstripsmed ja mõlemad näevad väga kenad välja. Minu meelest on see täiesti okei, kui naine pöördub n-ö mittenaturaalsete abimeeste poole. Keegi ütles kunagi, et kui vaatad peeglisse ja näed midagi, millega sa rahul pole, siis muuda seda! Mina usun sellesse. Kui sa vaatad peeglisse ja soovid, et sul oleks valgemad hambad, siis valgenda neid! Sa ei kahetse seda ning naeratad edaspidi julgemalt ja säravamalt. Kui oled ärgates ilmetu, siis lase kulmusid värvida või ripsmepikendused paigaldada — kohe on hommikul rohkem ilmet näos. Ja nii edasi… Selles pole MITTE MIDAGI ebanormaalset!

Niisiis, mind pole õnnistatud pikkade paksude juuste või loomulikult kaunite kulmudega, nii et olen sunnitud need endale ise "tekitama". Muidu polekski sellest midagi ja kõik elaks rõõmsalt edasi, kui vaid poleks neid naisi, kes sellele pidevalt kõõrdi vaatavad, justkui oleks tegu millegi iseäranis sündsusetuga.

Kui ma esimest korda juuksepikendusi kandma hakkasin, viitas mu tutvusringkonnas olev naine (keda on õnnistatud pikkade läikivate lokkidega) sellele, kuidas ta "kohe üldse ei mõista selliseid kunstasju". Kui mu tuttav lasi endale ripsmepikendused panna, kommenteeris tema töökaaslane, et see kunstasjade maania on nende ripsmetega nüüd küll üle piiri läinud. Kommenteerija ise on tagasihoidlik naisterahvas, kelle igapäevane hoolitsus piirdub enda puhtaks pesemise ja heal juhul huulepalsamiga. Seetõttu ei mõista ma, kelleks pagan ta end peab, et tulla kommenteerima midagi, millega ta ise tuttavgi pole!?

Mida ma öelda tahan on, et palun püüdke rohkem tolereerida neid naisterahvaid, kes enda ilu nimel rohkem vaeva näevad ja ka kunstlike asjade poole pöörduvad. Kui see neid ennast õnnelikumaks, enesekindlamaks ja julgemaks teeb, siis on see ainult hea. Mina eelistan igatahes säravat ja kasvõi pealaest jalatallani "kunstlikku" naisterahvast kodus istuvale tigetsejale, kes ise neid asju lihtsalt põhimõtte pärast ei proovi ja on suhtumisega, et inimene peab leppima vaid sellega, mis talle on looduse poolt antud. Vot ei pea! Inimene võib saada täpselt seda, mida soovib ja kuidas soovib, et end paremini tunda!

Ma ei pea selle kirjaga oodi võltsile ja ebaloomulikule, vaid kaitsen neid naisi, kes on olnud rahulolematud ja selles osas ka midagi ette võtta julgenud. Kui kellelgi on pikad nukuripsmed ja sul endal vaid kolm õhukest ripsmekarva reas, siis ära ütle, et ah, sina ei hakka selliseid nõmedaid kunstasju endale näkku toppima. Sa tead ise ka, et oled siis lihtsalt kade, sest fakt on, et kui inimene pole kellegi teise peale kade, siis ei häiri teda ükski asi, mis sel teisel on! Mina soovitan — proovi ka! Äkki hakkab meeldimagi. Kõigil on õigus valida: mõni eelistab loomulikku ja naturaalset ilu, teine tahab pisut rohkem silma paista. Miks peaks inimeste soovide ja unistuste täitumine pelgalt välimuse taha pidama jääma?

Viimaks — võltsi ilu pole olemas! Kõigega annab liiale minna, kuid kui kunstlike asjadega naine näeb väga siiski väga hea välja, siis ei saa mitte kuidagi öelda, et see ilu oleks võlts. Ilu on ilu, loomulik või mitte.