Esmalt mõned nõuanded:

Kõik juuksemaskid mõjuvad paremini, kui nad kanda kuivadele juustele, katta kinni vannimütsiga ja hoida peas vähemalt 30 minutit. Samuti on õlimaskide mõju parem, kui neid eelnevalt veevannis soojendada, kindlasti mitte kuumutada.

Katkiseid juukseotsi pole võimalik parandada, aitab ainult lõikamine. Vastasel juhul hakkavad juuksed alt murduma ja pikkust ei lisandu.

Õlimaskid (ilma munata, meeta jne) seisavad külmkapis umbes kaks nädalat, niisiis võib teha korraga valmis ka suurema koguse. Hiljem saab vajaliku koguse valada klaasi ja soojaveevannis enne kasutamist soojendada. Sama segu mitmeid kordi soojendada pole hea, sest siis kaotavad õlisegud oma omadused.

Pärast õlimaske ei pea juukseid šampooniga puhtaks pesema, vaid võib lihtsalt välja loputada ja selleks läheb umbes 2-3 loputuskorda. Eriti hoolikalt tuleb loputada peanahka ja kuklajuukseid.

Niisutav juuksemask

5 spl kreekapähkliõli
1 munakollane
1 tl riitsinusõli

Niisutav juuksemask, mida võib teha iga kord enne juuste pesemist, kuid tihedal kasutamisel pigem vältida peanahale kandmist.

Niisutav juuksemask avokaadoga

1 avokaado
1 tl mett
5 spl oliiviõli
5 spl maitsestamata jogurtit

Purusta avokaado, sega hulka mesi, jogurt ja seejärel oliiviõli. Ära maski soojenda kuid hoia kilemütsi või rätiku all umbes pool tundi. Loputa hoolikalt jaheda veega, ei vaja šampooniga pesemist.

Sibulamask väljalangevatele juustele

2 sibula mahl
5 spl jojobaõli

Mõeldud kasutamiseks peanahal umbes kord nädalas, nõuab pärast kasutamist korralikku pesu šampooniga ja loputamist. Sibulalõhna juurde ei jää, kuid võib olla tuntav kui juuksed saavad märjaks. Seega pigem kasutada paari koduse päeva eelsel õhtul. Võib jätta juustesse terveks ööks.

Mask katkevatele juustele

2 spl mett
5 spl takjajuureõli
2 munakollast
3 spl sooja vett 1 tl sidrunimahlaga

Kanda juustele terves pikkuses ja laiapiilise kammiga juuksed õrnalt läbi kammida, et kõik juuksed saaksid kokku. Juuksed pesta ja loputada jaheda veega.

Kõõmavastane õlimask

3 spl nisuiduõli
3 spl jojobaõli
1 tl teepuuõli
1 tl köömneõli(eeterlik)

Mõeldud kandmiseks peanahale, efektiivsem on kui kanda õlimask juustele ja masseerida peanahka sõrmedega umbes 5 minutit. Nisuidu- ja jojobaõli on sobilik niisutavad, kuid mitte ummistavad ja kergesti imenduvad, teepuu- ja köömneõlid on antiseptiliste ja nahka rahustavate omadustega.

Juuksed läikima

30 ml tumedat õlle
20 ml värskelt pressitud apelsinimahla (võib olla ka greip)
1tl mett (vedelikus täielikult lahustada)
tumedajuukselised võivad lisada ka umbes 5 sl kanget kohvi

Vesine mask, mille kandmine on juustele vaevanõudev, aga tasuv. Vajab pärast külma veega loputamist. Koguseid võib vastavalt enda soovile muuta. Kõige mugavam on seda peale kanda peene otsaga pudeliga (millega juuksevärvi peale kantakse).

LOE KA: