Kuidas juustest staatilist elektrit ära saada?

Staatiline elekter tekib külmal perioodil sellest, et me liigume erinevate temperatuuridega kohtades. Külma ja sooja järsk vaheldumine muudabki juuksed lendlevaks pluss sinna juurde veel sünteetilised riided, mütsid, sallid, kraed — kõik see võimendab staatilist elektrit. Professionaalsete juuksehooldustoodete kasutamine teeb olukorra kindlasti paremaks ja antistaatilised kammid ning juukseharjad vähendavad samuti elektri hulka juustes. Vältida võiks ka sünteetilisi materjale seljas, kaelas, peas. Kui konkreetsest tootest rääkida, siis Tigi Bead Head Spoil Me on spetsiaalne toode staatilise elektri vastu. Seda võib pihustada mitu korda päevas juustele, nii märgadele enne föönitamist, kammimist kui ka kuivadele korduvalt päeva jooksul. Toode on ise piisavalt kerge koostisega, et ei muuda juukseid raskeks ega mustaks. Samuti võib sellega pihustada üle ka oma kammid ning harjad.

Kuidas saada juukseid tagasi läikivaks ning tervemaks? Soovitage võimalikult taskukohaseid tooteid.

Juuksemaailmas ei käi paraku sõna odav ja kvaliteet käsikäes. Tuleb küsida endalt, kas sa soovid ilusaid juukseid või soovid rohkem seda raha, mis sul rahakotis on. Kas tähtsam on emotsioon või summa. Selleks, et juuksed oleksid väga ilusad ning läikivad, peab neisse investeerima. Vähesed inimesed omavad loomu poolest väga häid ning kauneid juukseid. Enamus inimesi näevad hea ja ilusa tulemuse nimel vaeva. Kasutavad professionaalseid tooteid ning külastavad regulaarselt juuksurit. Kuid toodete koha pealt on minu kogemus näidanud, et Joico tooteid kasutades saab kõige kiiremini rikutud juuksed ilusaks ja terveks.

Kuidas nii olla saab, et sama šampooniga pestes on pärast mõnda pesu juuksed mõnusad ja mõnel teisel päeval vastupidi. Millest see oleneb?

Võib juhtuda, et kui pesete näiteks erinevates kohtades juukseid, siis võib vee erinevus rolli mängida. Mõnes kohas on vesi pehmem, mõnes karedam, mõnes rauarohkem jne. Samas kõik päevad ei ole vennad ja on nö „bad hair day“sid vahepeal, kus emotsioonid mängivad suurt rolli.
Kui juhtub nii, et pikemal kasutamisel mingi aja möödudes juuksed enam ei ole nii head, kui olid varem, siis võib olla põhjuseks see, et juuksed on olemasolevast šampoonist väsinud, siis tuleks vahetada šampooni. Liiga kaua ühe ja sama tootega pestes võivad juuksed ära „väsida“ ning see väsimine väljendubki selles, et juuksed hakkavad kiiremini mustaks minema või ei ole enam nii head ja siledad kui varem.
Ideaalne oleks alati hoida kasutuses 2 erinevat šampooni ja palsamit, sest siis on juustel piisavalt vaheldust. Üks komplekt tooteid võiks olla kergemad, näiteks kohevust andvad või igapäevaseks kasutamiseks mõeldud tooted ja teine komplekt natukene toitvamad, niisutavamad.

Kui varem piisas et pesin juukseid 2x nädalas siis nüüd on juuksed juba väga näotud ülejärgmisel hommikul peale pesu. Tavaliselt ma pesen juukseid õhtuti ja väänan rätiga suurema vee välja ja siis lasen neil õhu käes kuivada, nii olen teinud kogu aeg.

Tähelepanu tuleks pöörata eelkõige sellele, et millega juukseid pesta. Kindlasti tuleks valida professionaalsed juuksehooldustooted, mitte kasutada supermarketite lettidel leiduvat, sest poetooted sisaldavad vees mittelahustuvaid silikoone, mis ei lase juustel korralikult üldse puhtaks saadagi. Kui see osa on eeskujulikult täidetud, siis võib olla asi selles, et juuksed on väsinud samast šampoonist -palsamist, siis tuleks vahelduseks võtta kasutusele mõni teine šampoon-palsam, kui see ka ei aita, siis küsida endalt, et äkki on keha üldse rohkem higistama hakanud, või oled sa rohkem trenni teinud viimasel ajal. Kõik see paneb peanaha rasunäärmed aktiivsemalt tööle ning teeb juuksed kiiremini mustaks. Samamoodi mida rohkem linnas liikuda jalgsi lahtiste juustega, seda kiiremini need mustaks lähevad, sest tolm ja saaste kogunevad juustele ja mustust linnaõhku tekib iga päevaga aina juurde ja juurde. Talveperioodil muudab juuksed mustemaks ja peadligi ka erinevate mütside ja kapuutside kandmine. Kindlasti aitab olukorda paremaks muuta hommikune peapesu ning föönitamine, sest siis ei maga värskelt pestud juukseid ööga ligi pead Föönitamine aitab juuksejuuri tõsta ja mida kohevam juus, seda kauem puhtana püsib.

Mul lähevad juuksed jube kiiresti mustaks. Pean pesema üle päeva. Samas iga päev ei taha ka pesta, muidu rikun täiesti ära. Kas on midagi, mis aitaks?

Juukseid ei saa pesuga ära rikkuda, kui on kvaliteetsed juuksetooted kasutusel. Pesta tuleb ikka nii tihti kui vajalik tundub. Peapesemine peaks olema kooskõlas enesetundega ja peeglisse vaatamisega. Kui ikka juuksed on mustad, siis tuleb pesta. Tänavapildis kohtab väga palju pesemata päid ja see on väga kole vaatepilt. Teinekord võib viga ka selles olla, et kasutatakse liiga hooldavaid ning ravivaid tooteid. Inimesed kipuvad oma juuste seisukorda tihtipeale üle hindama. Šampooni ja palsami valik võiks olla kooskõlastatud oma juuksuriga, sest tema oskab kindlasti kõige paremini soovitada vastavalt juuksetüübile ja rikutusastmele õigeid tooteid.

Hoolitsen oma juuste eest järepidevalt. Teen korra nädalas maski. Iga kord pead pestes kasutan ka palsamit ning hiljem lasen spreipalsamit juustesse. Vahel kasutan isegi seerumit ning juukseotsi lõikan regulaarselt. Nüüd olin aga haige ja juuste olukord on muutunud väga halvaks. Peaaegu iga juukseots on muutunud kaheharuliseks, ometi ma lõikasin juukseotsi alles 2 nädalat tagasi. Juukseotsad on kuivad, aga peanahk on rasune. Ehk oskate soovitada midagi? Või kuidas ma saaksin edaspidi vältida juusteotste harunemist? Ometi kasutan enda arust piisavalt niisutajaid, ning pead pesen tavaliselt 3-4 korda nädalas.

Juuksed annavad alati esimesena märku, kui organismis on midagi valesti. Ja see kõik avaldubki selle näol, et juuksed muutuvad kuivemaks, hapramaks, tuhmimaks, hakkavad murduma, katkema. Siin ei aita välispidised tooted ja tegemised, vaid tuleb oodata enda paranemist, tervenemist. Antibiootikumid ja muud kanged ravimid muudavad ka organismi ja juukseid nõrgemaks. Ja mida pikaajalisemalt haige olla või mida kauem kangeid ravimeid tarbida, seda kehvemaks kahjuks juuste seisukord muutub. Tuleb lihtsalt ennast terveks ravida ja küll siis hakkavad juuksedki tasapisi taastuma.

Mida tervem organism, seda paremad juuksed on. Mida tervemad juuksed, seda kiiremini nad kasvavad. Selleks, et püsida terve, tuleb tervislikult toituda ja selleks, et juuksed terved oleksid, tuleb kasutada professionaalseid salongitooteid ning keemiliselt neid mitte üle töödelda. Imevahendeid ei ole kasvu kiirendamiseks, juuksed kasvavadki keskmiselt 1-2 cm kuus.

Online-intervjuu teise osa, kus räägime juuste värvimisest ning juuksekasvu kiirendamisest, toome teieni juba homme!