Tervistavate omadustega puidust (kask, tamm, saar, vaher, pähkel, küpress) valmistatud kammid ja harjad on juustele väga kasulikud.

Puust kammid hoolitsevad juuste eest õrnalt, ei lase rasvastel juustel rasvaseks minna, kuivi aga kaitsevad katkemise eest, neutraliseerivad juustesse kogunenud staatilise elektri.

Kamm igaks elujuhtumiks

Kammi valikul on tähtis kammi tüüp ning kasutuse eesmärk.

Puust kammi võib kasutada enne ja pärast juuste pesemist, kui juuksed on veel niisked, aga ka päeva jooksul, vastavalt vajadusele. Pikki juukseid tuleb kammida alates juuste otstest, tasapisi ülespoole tõustes — nii lähevad nad vähem sassi ega katke. Lühikeste juuste puhul tuleb kammimist alustada juuste juurtest. Harvade ja pikkade piidega kammid sobivad ideaalselt kohevate ja laineliste juuste jaoks. Sirged, lühikesed ja mitte eriti paksud juuksed vajavad keskmise pikkusega tihedate piidega kammi.

Massaažihari parandab juuksesibulate verevarustust, annab juustele jõudu, elastsust ja terve läike, masseerib peanahka, vabastades närvipingest ja valust. Harja iga päev 5-6 minutit erinevas suunas.

Paksudele juustele sobivad harvade harjastega harjad, mille otstes on plastmassist „nupud”.

Kui juuksed pole just väga paksud, sobib plastmasshari, mitte aga traadist — see kriimustab peanahka ning kahjustab juukseid.

Õhukeste juuste korral tuleb muretseda tihe ja pehme hari, mille harjased on nailonist või jõhvist.

Ümmargune hari või fööni otsas käiv hari. Kuum õhk aitab juukseid kergemini töödelda ja soengusse seada, ümmargune hari aga annab neile vajaliku vormi ja mahu.

Tihedate piidega kamm sobib ideaalselt soengu lõplikuks viimistlemiseks.

• • •

Kamm vajab juuste soengusse seadmisel ka abilisi — need on lakid, vahud, pihustatavad vahendid.

Õhukesed juuksed

Kasuta soengu tegemiseks vahtu. Tänu elastsetele polümeeridele, mida need vahendid sisaldavad, näevad juuksed kohevamad ja paksemad välja. Juuksed ei kleepu, neid on kerge kammida ja soeng püsib kaua.

Kasutusvõimalused:
• Pärast pesemist kanna vaht ühtlaselt juustesse ning tee fööni abil soeng.
• Kanna vaht kammile ning seejärel kammi juukseid.

NB! Kui on tarvis soengut kiiresti kohendada, kanna veidi vahtu kuivadele juustele ning kammi läbi.

Rasvased juuksed

Sel juhul on tarvis pihustatavaid vahendeid. Need ei tee juukseid rasvasemaks, vaid katavad nad nähtamatu kilega. Pihustatav lakk on ideaalne vahend selleks, et soeng püsiks kauem.

Kasutusvõimalused:
• Tee soeng ja pihusta lakki umbes 20 cm kauguselt.
• Pihusta juustele lakki ning kohe pärast seda tehke soeng. See sobib juhul, kui soovite juuksed seada lainelistesse lokkidesse.

NB! Ole doseerimisega ettevaatlik — liiga palju lakki teeb juuksed kleepuvaks ning need ei näe loomulikud välja. Hea oleks järgmisel päeval pärast laki kasutamist pea puhtaks pesta.

Paksud juuksed

Vali vaha. Vaha sisaldab rikkalikult taimseid ja mineraalseid rasvu, aga ka polümeere, mistõttu annab see juustele läike ning fikseerib need suurepäraselt.

Kasutusvõimalused:
• Kasuta kõva vaha. Kanna see ühtlaselt kuivadele juustele ning sea soovitud soengusse.
• Kerge vaha kanna niisketele juustele, hõõrudes seda kergelt sisse kogu juuste pikkuses.

NB! Tänu sagedasele vaha kasutamisele katkevad juuksed vähem.