Kui su juuksed on tuhmid ja “karvased”, ei pruugi põhjus olla ainult meie ilmas. Juuste tervis sõltub hoopis rohkem sellest, kuidas sa oma pead pesed. Väldi edaspidi neid kuute viga.

Viga 1: Sa ei tee oma juukseid piisavalt märjaks

Juukseid tuleb enne šampoonitamist vee all hoida vähemalt kolm minutit, et juustes piisavalt vett oleks — kui nad on liiga kuivad, siis sa lõhud neid šampooni nende sisse hõõrudes.

Viga 2: Sa kasutad valede sulfaatidega šampoone

Sulfaatidest ei pea loobuma, sest sulfaadivabad šampoonid ei tee juukseid siiski piisavalt puhtaks. Aga kasutada tuleks naturaalsete kookosõlipõhiste sulfaatidega šampoone.

Viga 3: Sa hõõrud oma juukseid liiga palju

Kui sa liiga palju hõõrud, kahjustad sa oma juuksekiudu. Ära hõõru nii palju oma juukseid käte vahel, vaid masseeri sõrmeotstega peanahka, mis šampooni tegelikult kõige rohkem vajab.

Viga 4: Sa šampoonitad juukseid kaks korda

Üks kord on täiesti piisav. See, et ainult kaheastmeline šampoonitamine teeb juuksed puhtaks, on müüt. See ei kehti tänapäeval, vaid kehtis 50ndatel, kui naised pesid pead kord nädalas või veelgi harvem ja šampoonide koostis oli erinev.

Viga 5: Sa ei loputa šampooni korralikult välja

Kas sa teadsid, et mõnikord kõõm polegi kõõm, vaid kuivanud šampooniosakesed, sest sa pole oma pead korralikult loputanud.

Viga 6: Sa paned palsamit valesse kohta

Pesemine jääb ilma palsamita poolikuks. Aga ära puutu palsamiga oma peanahka, vaid kanna see ainult juuste pikkusesse. Pärast toimeaega loputa hoolikalt ja selleks, et saavutada maksimaalne läige, lõpeta pea pesemise protseduur jaheda dušiga.

Allikas: Prevention