1. Kui soovid näonahka õrnalt koorida, sobib selleks ka tavaline hambahari. See aitab eemaldada surnud naharakke.

2. Väga paljude ilu saladuseks on sidrun — see aitab eemaldada surnud naharakke ja värskendada näonahka. Aga mitte ainult! Sidrun teeb ka küüntega imesid. Lihtsalt tee küüntele sidrunimahla vanni ja vaata, kuidas need ajapikku säravaks ja terveks muutuvad.

3. Kui nahk on kuiv, vana ja ilmetu, siis võib sul olla A-vitamiini puudus. A-vitamiin parandab naha tekstuuri ja aitab kaasa peente kortsude vähenemisele. Muuhulgas on A-vitamiinist abi ka siis, kui on tumedad silmaalused. Lisa oma menüüsse rohelisi aedvilju, porgandit, maksa, kalamaksaõli, muna, juustu, piima ja piimasaadusi või haara apteegiriiulilt lisakapsleid.

4. Viimase aja suurimaks revolutsiooniks kosmeetikatööstuses on hüaluroonhape, mis aitab nahal püsida elastse ja siledana. Küsi apteegist tablette, mis sisaldavad hüaluroonhapet, olulisi nahavitamiine, biotiini ja pantoteenhapet.

5. Enne voodisse minekut ei tohi unustada meiki maha võtta. Unustamise tagajärjeks võivad olla vistrikuline nahk ning enneaegne vananemine. Proovi meigieemaldusvahendeid, mis sisaldavad niisutavaid ja parandavaid toimeaineid.

6. Tihti ilmuvad nahapoorid meie teadvusesse siis, kui nendega esinevad probleemid, näiteks näeb näonahk välja inetult ebaühtlane. Selle vastu aitab korralik primer ehk meigialuskreem, mis sobib suurepäraselt näo- ja silmapiirkonna naha ühtlustamiseks.

7. Kasuta BB-kreemi, milles on kõik olemas — nii püsivuse tagav aluskreem, kerge jumestuskreem kui ka hooldus. Paita pintsliga puhtaile palgeile imeväike kogus BB kreemi, mis katab hästi, kuid jääb loomulik − alusta näo keskosast, seejärel hajuta väljapoole.

8. Jälgi, et päevakreemis oleks piisav SPF-sisaldus. Päikese eest ei pea oma nahka kaitsma mitte ainult suvel randa minnes, vaid tegelikult aastaringi.

9. Kui tahad kogu õhtu särav ja värske välja näha, kasuta jahedas toonis roosat põsepuna. Kanna see ringjate liigutustega põse kõige kõrgemale kohale ja sära kogu õhtu.

10. Et nägu kirkamaks saada, puhasta seda nii hommikuti kui ka õhtuti. Kindlasti võiks käepärast olla mitsellaarvesi, mis sobib nii meigi eemaldamiseks kui ka pesujärgseks naha toniseerimiseks ja annab näole sära.

11. Näonaha koorimine kord nädalas, et ilme ei oleks jumetu ja nägu säraks värskusest, aitab vabaneda elututest naharakkudest, samas elavdab ringjate liigutustega masseerimine vere- ja lümfiringet, mis omakorda parandab naha toitainetega varustatust, silendab ja pehmendab palet.

12. Kui nahk on väsinud ja jume närtsinud, võta appi ilueliksiir ehk näoseerum. Kui kreem mõjub pikaajaliselt nagu tablett, siis seerum kiirelt nagu süst. Kanna seerum puhastatud nahale ja lase sel enne hooldava kreemi peale panekut täielikult nahka imenduda.

13. Kui nägu on enne magama minemist puhastatud, võid näole mõnuga erinevaid kreeme panna. See kehtib eriti silmakreemide puhul — kui tahad vähendada silmaaluseid kotte ja kortsukesi, mis hommikul eriti nähtaval kipuvad olema, muretse endale mõnus ja toitev silmakreem.

14. Kas teadsid, et fikseeriv puuder moodustab nahale kaitsva kihi, mis kindlustab korrigeeriva jumestuskreemi /jumestusemulsiooni püsimise 16 tunniks, isegi ekstreemsetes oludes?

15. Toonierisusi korrastav puuder sisaldab koldrohtu ja nõiapuu ekstrakti, mis ühtlustavad jumet ja vähendavad tumedaid varje.

16. Kui on vaja peita vistrikku, tuleks alustada sellest, et patsutatakse õrnalt puudrit otse vistrikule. Alles siis tuleks see katta ka peitepulgaga ning pärast seda kanda punnile veel üks kiht puudrit. Kui paned vistrikule enne puudrit, imab see rasu endasse. Mõistagi sobivad selleks vaid lõhna- ja säilitusainetevabad tundlikule nahale mõeldud puudrid.

17. Pese meigipintsleid kord nädalas leige vee ja tilga seebiga. Pressige õrnalt harjaseid, et eemaldada võimalikud tootejäägid. Laske täielikult kuivada, eemal soojusallikatest. Eelista hüpoallergilisi pintsleid.

Täpsema info toodete kohta leiad Iluteegi veebipoest!