SILMAD

1. Silmaümbruse nahk on väga õhuke, 22 lihast on pidevalt töös, 10 000 silmapilgutust päevas, lisaks veel silmade kissitamine, televiisori, arvuti pidev jälgimine muudab meie silmad väsinuks, paiste ja tekivad kortsud. Tuleb kasutada spetsiifilisi nahahooldustooteid, mis on mõeldud just silmaümbrusnahale. See võitleb peenete joonte, tumedate ja kottis silmaaluste ning punetuse vastu.

2. Tumedad silmaalused saad hõlpsasti peita hea ja kvaliteetse valgustpeegeldava pliiatsi või korrektoriga. Spetsiaalne tumedate silmaaluste kreem peidab tänu mikroniseeritud pigmentidele tumedad silmaalused ning väsimusmärgid ning muudab silmaümbruse naha ühtlasemaks ja säravaks.

3. Et silmaaluseid kotte vähendada, siia patsuta silmaaluseid õrnalt näppudega silma sisenurgast väljapoole. Tee seda vähemalt viis korda järjest.

4. Öeldakse, et kõhuli magamine tekitab rohkem kortse, seega oleks parim lahendus magada selili. Nii on ka väiksem tõenäosus n-ö “padjanäo” tekkimiseks.

5. Külmikus seisnud kummelitee pakk rahustab ja turgutab hästi punetavaid ja arvutist väsinud silmi.

HUULED

1. Huultele mõjuvad eriti hästi just A-vitamiinirohked toiduained nagu muna, piim, või, kalamaksaõlis ja maks. Kui suunurgad kipuvad sellegipoolest lõhenema, on abi salvist lõhenenud suunurkadele, mille aktiivsed koostisained salveiekstrakt, B2-vitamiin ja tsink mõjuvad nahale rahustavalt ja aitavad säilitada naha tervislikku seisundit.

2. Tervete huulte jaoks tasub meeles pidada, et huuli ei tohiks limpsida, sest see pakub vaid hetkelist leevendust.

3. Hea oleks aeg-ajalt oma huuli ka koorida. Selleks võib kasutada ka täiesti tavalist hambaharja. Hambapesu lõpus veega loputatud hambaharjaga kergelt ka huuli harjates eemalduvad neilt surnud naharakud, samuti kiirendab see huultes vereringet. Kindlasti võiks seejärel kasutada ka huulepalsamit või –kreemi. Selleks sobib väga hästi näiteks puhastatud taruvaigu, mesilasvaha või sheavõi baasil huulepulk.

4. Päikesekiirguse ohtudest nagu naha vananemine ei ole kaitstud ka huuled, mistõttu tuleks vähemasti päikese aktiivsema perioodi ajal kevadel ja suvel kanda päikesekaitset ka huultele. Teadlikule päikesenautijale on abi huulepalsamist, mis sisaldab päikesefiltreid ning pakub piisavat kaitset nii päikese kui muude väliste mõjude eest.

5. Pööra erilist rõhku huulte niisutamisele enne magamaminekut, sest just öise nahauuenemise ajal on imendumine kõige efektiivsem.

Täpsema info toodete kohta leiad Iluteegi veebipoest!