Väljaanne Marie Claire uuris asja New Yorgis praktiseerivalt dermatoloogilt ja laserravi spetsialistilt David J. Goldbergilt. Kas on võimalik tselluliidist lahti saada ja sellest igaveseks vabaneda?

Vastus on kole: ei, see ei ole võimalik. “Kui su emal on tselluliit ja sa oled naine, siis pole mingit varianti, et sa sellest pääsed — ka sinul on tselluliit,” teavitab Dr Goldberg. “Juba vastsündinud tüdrukutel on tselluliit, sest nad saavad sündides kaasa oma ema östrogeeni. Varsti see kaob, aga puberteedieas tekib uuesti. Nii lihtsalt on.”

Muidugi saab tselluliiti elustiili ja toitumisega vähendada, aga ära see ei kao. Pärast kaalulangust on tselluliit tavaliselt vähem märgatav kui tüsedamana, ka muudab tselluliiti vähemaks tervislik ja tasakaalustatud toitumine. “Kaotada tselluliiti aga trenni ja toitumise abil ei saa,” rõhutab Dr Goldberg. “Samuti pole mõtet ennast tselluliidikreemidega määrida — mõni neist võib hetkeks tekitada näilise efekti, kuid see kaob kohe.”

Kuid mida arvata laserravist ja liposuktsioonist? Goldberg tunnistab, et need mingil määral aitavad küll, aga need on keerulised ja kallid protseduurid ja muutus ei pruugi üldse nii suur olla, et oleks seda vaeva väärt.”

Oeh. Aga kas arvad, et enamik naisi on ilusate siledate reite ja tagumikega? Ära arva. 2014. aastal läbi viidud uuringu järgi on 85-98% naistest tselluliit. Jah, see on ka kuulsatel naistel. “Ära võta ajakirjafotosid sileda kehaga bikiinides staaridest tõsiselt. Nende piltide pealt on tselluliit lihtsalt pilditöötluse abil eemaldatud,” teab Dr Goldberg.

Noh, seda me muidugi teadsime, aga vahel on hea, kui keegi meelde tuletab, et me oleme kõik lihtsalt inimesed…

Allikas: Marie Claire