„Esimene samm on mõistagi õiget tüüpi šampooni valimine, mis võib olla üsna raske ülesanne. Enamus naistel on eriti praegusel mütsikandmise perioodil kuivad ning tihti ka kahjustatud juuksed,  kuid kõigest kolmandik neist võitleb selle vastu õiget tüüpi šampooniga,” tõdes Soha.


Palsamit ei tohi unustada

„Tallinlannadel on võimalik sel neljapäeval ja reedel külastada Pirita Selverit, kus Dove väljapaneku juures kasutusel olev spetsiaalne juuksetestiaparaat aitab välja selgitada iga huvilise juuksetüübi ning valida selle põhjal ka õige šampooni või palsami,” soovitas ta.

Šampooni ülesanne on lisaks juuste puhastamisele ka juuste värskendamine, pehmendamine ning peanaha niisutamine. Pea pooled naistest piirduvadki juuste hooldamisel nende pesemisega, kuid kindlasti peaks teise hooldusvahendina iga naise vannitoas leiduma juuksepalsam.

„Juuksepalsamit võiks, aga ei pea kasutama iga päev. See niisutab ja turgutab juuksestruktuuri, silub juuksekarva pinda ning hoiab ära tülikate pusade tekkimise juustesse, muutes ühtlasi kammimise lihtsamaks. See silub juuksekarva kahjustusi, andes nii juustele sära ning vähendades juuste staatilisust,” selgitas Soha.

Tegelikult ei pea palsamit kuigi kaua peas hoidma, palsami mõju avaldub juustesse määrimisel, misjärel võib selle kohe ka välja loputada. Parima tulemuse annab palsam, mis on samast sarjast ehk mõeldud samale juuksetüübile, mis sellele eelnev šampoon.

Teatavasti on aga hommikuse duši ajal iga sekund arvel, mistõttu jääb palsam pahatihti ajapuuduse tõttu kasutamata. Marit Soha sõnul on juuksehooldusvahendite tootjad aga sellest igati teadlikud ning üha rohkem leiab poelettidelt ka juustesse jäetavaid palsameid. „Juustesse jäetav palsam ei ole enam vaid kallimate poodide pärusmaa vaid leidub ka rahakotile sõbralikemate kaubamärkide hulgas,” sõnas Soha.


Hädavajalik mask

Paljude naiste juuksehoolduskomplekt piirdubki šampooni ja palsamiga, kuid Marit Soha kinnitusel ei tohiks ära unustada kolmandat komponenti — juuksemaski. Seda tasub tema sõnul kasutada vähemalt üks kord nädalas. „Müügil on väga erinevaid juuksemaske — on selliseid, mida tuleks peas hoida kuni viis minutit, aga näiteks on olemas nn kiirmaske ka ülikiirete dušitajate jaoks, mille võib sarnaselt palsamiga praktiliselt kohe välja loputada. Maski ülesanne on taastada juuksekiu struktuuri seestpoolt ning turgutada juuksekarva lipiidide ja valguvarusid — nii on juuksed kõikvõimalikele kahjustavatele teguritele edaspidi vastupidavamad,” sõnas ta.

Saadaval on ka kõikvõimalikke järelhoolduse tooteid, mille eesmärk on kaitsta juukseid töötlemisega kaasnevate kahjustuste eest, vähendada staatilist elektrit, juuste käharust ja muid probleeme. „Need annavad kindlasti meie juustele lisatuge ja ilusamat välimust, kuid õige šampooni, igapäevase juuksepalsami ja juuksemaskiga saadavat hooldust need ei asenda — need kolm juuksehooldustoodet on juuste tervise seisukohalt ABC,” kinnitas Marit Soha.