1. Pese juukseid õigel ajal

Paljud juhendid soovitavad juukseid enne värvimist mitte pesta, kuid millal ja kuidas siis? Pese oma juukseid päev või kaks enne värvimist. Nii vabaned liigsest mustusest ja võimalikest toodetejääkidest, kuid su juustel on piisavalt aega muutuda naturaalselt õlisemateks, et värv neile paremini peale hakkaks.

2. Palsam paneb püsima

Juuste niisutamine palsamiga on ülimalt oluline ja eriti nädal enne juustevärvimist. Tee umbes nädal enne sügavniisutavat juuksemaski — nii on su juustel piisavalt jõudu ja niiskust. Kuid pärast seda, ehk siis umbes kolm päeva enne värvimist ära oma juustesse palsamit pane.

3. Väldi ekstreemsusi

Juuksevärvi drastiline muutmine on alati aeganõudvam. Sõltumata sellest, kas värvid heledad juuksed mustaks või tumepruunid blondiks — värvi välja kasvades on juuksejuured märgatavamad ja sa pead juukseid tihemini üle värvima. Soovitame liikuda soovitud värvini tasapisi ja naturaalsemat tooni värvidega.

4. Hoia päikesest eemale

Päike kahjustab su juukseid täpselt samamoodi nagu nahkagi — kui veedad palju aega päikese käes, siis see mitte ainult ei kuivata su juukseid, vaid paneb ka juuksevärvi kiiremini tuhmuma. Kui sa just pead päikse käes viibima, siis leia endale juuksehooldustooted, millel on SPF sees.

5. Basseinist välja!

Kui tahad, et su juuksevärv püsiks nii kaua kui võimalik, siis hoia basseinidest eemale. Kui sa just ujumismütsi ei kanna, siis tea, et kloorine vesi teeb su juuksevärvile üpris kiire lõpu.

6. Loputa külma veega

Sõltumata sellest, kas kasutad palsamit või šampooni, on jahe vesi selleks alati parem. Kuum vesi lõhub juukseid. Oled sa tähele pannud, et pärast pesu külma veega loputades tunduvad juuksed hiljem tunduvalt tervemad ja läikivamad?

7. Vali sobivad tooted

Sa ei pea ostma kalleid salongitooteid, kuid vali poest sellised tooted, mis on mõeldud spetsiaalselt värvitud juustele. Väldi sügavpuhastavaid šampoone — need hajutavad värvi kiiremini.