• Kõigepealt vaatle oma kulmude üldist kuju ja väljanägemist. Jälgi, kas kulmud sobivad ikka sinu näokujuga ning asuvad ühel joonel. Kui vastuseks on ei, siis peaksid pigem minema kosmeetiku juurde kulme modelleerima.
  • Kulmude kitkumine — et sa ei läheks kitkumisega liiale, joonista endale kulmupliiatsiga soovitud kuju ette ning tõmba välja vaid karvad, mis jäävad joonistatud alast välja.
  • Kulmude trimmimine — on inimesi, kellel on kulmukarvad üpriski pikad ja hoiavad imelikult ning neid, kes ei tea, et kulmude trimmimine on täiesti OK (kui sul just pole liiga hõredad kulmud). Kui sul kulmutrimmerit pole, siis piisab ripsmeharjast ja küünekääridest. Kammi ripsmeharjaga kulme kõigepealt üles ning lõika ära otsad, mis ulatuvad kulmujoonest väljapoole, seejärel kammi kulmukarvad suunaga allapoole ja lõika jällegi ära kulmukarvade otsad, mis ulatuvad kulmujoonest välja. Alguses ei tasu väga hoogu minna — alati saab ka pärast lühemaks võtta.
  • Kui su kulmukarvad on suve jooksul ära pleekinud, siis kulmude kodune värvimine on tegelikult lihtsamast lihtsam. Läheb vaja kulmuvärvi (soovituslikult oma loomulikule juuksetoonile kõige lähim toon — must on enamasti liiga tume) ning näiteks apteegist ostetud 3% vesinikperoksiidi. Sega kulmuvärv ja vesinikperoksiid kulmuvärvil oleva õpetuse järgi kokku ning jäta seisma. Samal ajal määri oma kulmu ümbrus kokku vaseliini või mõne rasvasema kreemiga, et sa oma nahka ära ei värviks. Kanna värv peale vatipulgaga või minu jaoks kõige lemmikuma peenikese laineripintsliga — mitte lihtsalt värvi peale pannes, vaid tõmba värviga ka vastu karvakasvu. Jäta värv mõjuma ja sel ajal on hea kogu aeg tulemust peeglist kontrollida, et sa ei unustaks värvi liiga kauaks peale ja näeksid värvi muutumist ning seda, et värv poleks sattunud su nahale. 
  • Kui tegid kõike õpetuse järgi, aga kulmuvärv tuli ikkagi liiga tume, siis tupsuta kulme õrnalt vatipadjale pandud vesinikperoksiidiga. Koheselt ei pruugi sa soovitud tooni saada, aga heledamaks kulub ta kindlasti ning soovitud tooni saad kindlasti juba nädala jooksul.
  • Kui sul on liiga hõredad kulmud, siis enne kodunt väljumist kasuta meikides ka kulmupliiatsit või vaha, millega saad kulmud täita, et nad näeksid ühtlased välja, parandada pisivigu (näiteks arme kulmus) ning fikseerida kulmud, et tulemus püsiks ilus terve päeva.