Päev algas nagu iga teinegi. Hommikune kohv, väike trenn, dušš ja asjaajamised võisid alata. Oli laupäev ja päike lõõmas taevas. Ideaalne ilm naisterahvale randa minna end pruunistama. Olin juba asumas teele, kui helises telefon ja pakuti välja hoopis plaan minna paadiga Peipsi peale,kes kalastama, kes niisama vapustavat päeva nautima. Idee tundus super, kuna seltsilisteks lähedased kallid sõbrad.. eelkõige mõtte autor ise (olgu tal nimeks Meelis). Mõeldud, tehtud!

Paadiga keset emajõge kimamine oli niivõrd meelierutav, kuumutava päikese eest suutis meid kaitsta karge tuul ja jahutatud siider ning õlu. Võhivõõrad lehvitasid meile kallaste pealt, kalamehed tõmbasid põhjaõngesid kaldale, et purustusi vältida, isegi paar koera jooksis mööda rannikut meiega kaasa rõõmsasti haugatades. Lasime signaali valla, andes nii kõikidele teada, et oleme neid märganud ja jagame joovastavalt head tuju ning mõtteid sel samal ajahetkel.

Jõudnud järvele, saigi tõeline puhkus alata. Muusika põhja, spinningud vette ja ülemeelik tuju võis võimust võtta. Niimoodi veetsime mõningad tunnid lahedalt aega, sõpruskonda nautides. Enne tagasiteele asumist sai korraldatud ka ühissuplus. Järve vesi oli niivõrd kõrge temperatuurini tõusnud, et ihude jahutamisest polnud mõtet rääkidagi. Samas see aga polnudki nii tähtis. Tol momendil kõikidega koos mürgeldades sain aru, kui suurepärased sõbrad mul on ja nende hoidmiseks olen valmis kõigeks.

Saabudes sadamasse jätkus meie seiklus. Pikk päev küll selja taga, kuid ei mingit väsimust. Kala küll ei näkanud, kuid tuju sellest ei langenud kellegi. Tegime tiiru poodi ja tagasi ning juba grill oligi valmis hõrkude lihatükkidega meid ahvatlema. Vaikselt hakkas juba õhtuste uudiste aeg pihta ning pidime lahkuma, et tagastada ühele tuttavale paadisõiduks laenatud eseme. Asusime tasapisi teele. Noormehed tagumisel istmel olid siiamaani lõbusas meeleolus ja autost kostus vaid rõkkavat naeru... kuni kell sai 21.04...PRAUHH (kõrvu kurdistav pauk).
Keset põldu lebav liikumatu inimkuju, minu sõber.
Hüvasti, Meelis!

Autori kirjapilt muutmata