Looduses toimiv aastaring toimib ka inimese sisemuses

Kevadine Maa on nagu avanev emaüsa. Sealt sirutuvad välja taimelapsed täis kasvamise väge. Põõsastel ja puudel on tunda liikumist, energia on pääsenud liikvele. Ta voolab mööda puu ja põõsa nähtamatuid sooni igasse pungakesse, ammutades jõutoitu ärganud maapinnast. Milline vägi ja jõud on igas pungakeses!

Kevadel on looduse pillerkaar täies jõus. Loodus õitseb ja õilmitseb, hing on valmis hõiskama koos lindudega. Hingata on kerge ja meeled on vabad. Teeks midagi kerget…kuid vägevat. Ühilduks taimedega. Taimed on praegu täes kasvujõus. Kui saan taimedega üheks, tunnen ennast vaba ja õnnelikuna.

Või siis võin olla päikese pruut ja tuule armuke. Täna kurameerin tuulega, tuul pöörab end ümber minu, sakutab ja sasib, püüab võita tähelepanu. Juuksed on taeva poole püsti ja tuul teeb neisse patsi. Seda harutan ma terve õhtu lahti ja ei saa tuulele mõtlemata jätta. Meie vahel on vist armastus…

Kõik kohtumised meie elus on vajalikud arenguks, neid ei saa alahinnata. Me kõik oleme sõltuvad üksteisest ja keskkonnast, kus me toimetama ja oma asju ajame.

Edaspidisega tahangi sind tutvustada kohtumistega looduses — muidugi läbi inimhinge sisemuse. Võtan saadikuks enda oma ja puutepunktiks Armastuse.

Kohtumine NÕGESEGA

Sammun mööda metsateed raba poole. Kitsuke metsatee jääb järjest kitsamaks ja juba ma jõuangi võsasele alale. Hakkan teed rajama läbi kõrge rohu kui äkki tunnen sääremarjal kribelevat sähvatust. Nähhh, nõgesed, suured ja nõelased. Impulsiivselt sahman veelkord jalaga ja saan veel ühe sähvatuse. Tunnen kuidas energia tõuseb mööda mu jalgu ülespoole ja äkki tajun end olevat täis indu ja meeletut väge. Sellist väge, millega minnakse läbi seina kui vaja on. Rühin innuga läbi kõrge rohu raba poole ja miski ei suuda mu teel mind peatada.

Nõges esindab metsiku looduse ürgväge. Vaata kui jõudsalt ja kõikjal kasvab ta meie ümber. Kevadised võrsed tungivad esimeste seas välja poolkülmunud maapinnast pakkumaks kosutust ja ammendavat jõudu. See on taim, mis pakub täiuslikku  toitu, elurõõmu ja elujulgust. Ta tervistav salvamine annab julguse ja jõu. Nõgest vajabki inimene, kes on põhjalikult väsinud ja nõrk. Füüsilisel tasandil ei suuda ta vastutada oma tervise eest ja haigestub sageli. Inimene on aldis halbadele mõjutustele ja ei väärtusta iseennast. Teda saab ära kasutada, kuna ta on teelt eksinud. Ta ei tunneta enam oma loomulikke vajadusi, looduse rütme ning tasakaalu. Inimese seksuaalne energia on nõrk ja ta ei soovigi seda energiat. Inimene ei suuda loomulikul moel oma akusid laadida ja seetõttu vajab palju turguteid.

Taim annab naisele ürgväe, suurendab lihahimu ja taastab kuupuhastuse rütmi. See on just see taim, millega “minnakse libahunti jooksma”. Nõges teeb tuju heaks ja paneb seksuaalenergia voolama. Nõges võib kinkida viljatule naisele lapse imetavale naisele piima. Nõges aitab naisel jõuda küpsesse ikka andes talle võimaluse ja jõu süveneda uuel eluetapil uutesse eneseavastusvõimalustesse.

Kohtumine NURMENUKUGA

Legend räägib, et armastuse jumalanna külvas just nurmenukud-armastuselilled vikerkaare otsa alla. Kui aga satud ise vikerkaare otsa alla, just sinna, kus ots maad puutub ja sa tunned helendust enda peal, võid soovida midagi ja see soov täitub.

Minuga on juhtunud nii kaks korda elus ja mõlemad palutud soovid on täitunud. Sel hetkel on huvitav mõelda, kes küll võiks olla vikerkaare teise otsa all. Võib-olla puutud sa oma elus selle inimesega kokku, eriti kui teie soovitud meeleolud või soovid on sarnased. Pruugib vaid kõndida mööda vikerkaart teineteise poole.

Nurmenukk e. taevavõti vaigistab mu maised probleemid ja annab rahu, et saaksin puhata end värskeks. Maagiline lill, mis avab tärkava elu ja uue päeva uksed (kevad-armastus-hingerahu).

Nurmenukk sobib inimesele, kes tunneb, et keegi teda ei armasta ja keegi temast ei hooli, et ta on nii üksi siin maailmas. Just siis kingib nurmenukk oma sensuaalse aroomi, maitse  ja olemusega  armastustunde. Ärevus vaibub ja asendub meelerahuga. See õrnkollane lilleke otsekui meelitab romantilisusele ja sensuaalsusele.
Nurmenukk afrodisiakumina kuulus ka vanade armujookide koostisesse. Talle omistatakse noorendavat ning sisemist ilu suurendavat toimet

Kohtumine TEELEHEGA

Astun mööda jalgrada järve äärde. Sammun mööda teelehti, need on justkui väiksed tähised, mis juhatavad mind sinna, kus vaja. See on nagu teeleminek kindlapeale. Võin isegi silmad sulgeda ja kobada palja jalaga  jahedaid teeviitasid. Nii olen minagi looduses osaline ja teerajaja. Teeleht levib inimese abiga.Tema seemned on veidi limased ja kleepuvad kergesti jalgade külge. Nii kasvabki ta sinna, kuhu inimese jälg viib — kasvab teedele.

Teeleht aitab võita armastust. Kui enne päiksetõusu korjata teelehe seemneid ja pakkuda kellelegi neid, siis loodetavasti ühtivad inimeste eluteed ja sa võidad teise poole armastuse. Teeleht aitab mul leida ja hoida eneseväärikust, nii suudan ka teisi inimesi enda ümber väärtustada. Kui leian endale väärika sõbra ja meie teed ühtivad ning me saame astuda väärikalt ühte rada mööda oma eluteel.

Teelehes on 7 väge. Kui astun paljaste jagadega teelehtede peale, mõtlen, et kõik see vägi tõuseb jalgu mööda sinu keha sisse ja liigub keha mööda laiali.

Teelehemahlaga saab ravida nii meeste kui naiste viljatust.Selleks tuleb blenderdada värsked teelehed  veega ja juua klaasitäis päevas.

Kohtumine PIPARMÜNDIGA

Olin just lõpetanud ühe naistelaagriga ja kohe algamas teine, kui märkasin äkki end istumas musta mündi põõsas  suu mündilehtedest õhkamas. Olin neid ära söönud juba mõne taime jagu kui hakkasin mõtlema, et huvitav, kuidas mu jalad mind küll siia on toonud ja miks ma seda münti niimoodi sisse ahmin? Ja siis korraga sain aru, et liiga palju infot ja uusi inimesi on minu ümber olnud, ma vajan puhastamist, et uutele asjadele ja muljetele ruumi teha oma sisemuses. Uuele armastusele näiteks. Uued kohtumised elus annavad võimaluse uuteks arenguteedeks ja võimalusteks. Need tuleb rõõmuga vastu võtta.

Münt puhastab, kaitseb kurja silma eest ning vähendab alkoholi mõju. Vanasti hoiatati münti kasutamast enne lahingut, sest muidu läheb energia armatsemise peale.  Münt suurendab seksuaalset iha ja vastpidavust. Münti kasutati et tugevdada südant, parandada armuelu, jahutada ja ergutada tundeid. Mündi abil tõrjuti ka nõidust ja meelitati juurde raha ning rikkust. Usuti, et kui teed oma kallimale õhtul mündijalavanni,siis tagab see kindla armastuse.

Münt parandab keskendumisvõimet, tõhustab õppimist, lisab inspiratsiooni, aitab omaks võtta uusi ideid, puhastab meelt. Ta suurendab tundlikkust, teadlikkust, vastuvõtu-ja tähelepanuvõimet. Sellega ravitakse vaimunüridust ja liigset huvi toidu vastu, et meel vabaneks kõrgemate mõtete mõtlemiseks.

Kohtumine KIBUVITSAGA

Kohas, kus metsik armastus elab, seal hakkab vohama kibuvits. Ta rõõmustab ja tiivustab meid oma meeliköitva õieküllusega. Tundub, et tema kasv on pidurdamatu, juba on ta kasvanud suureks pöösaks ja täitnud kogu aianurga. Ta levitab hõrku, vastupandamatut aroomi. Mesilased sumisevad maialt ta õites, imedes jumalikku nektarit. Joovastav tunne täidab kogu olemuse. Mu rakud avanevad ja imavad endasse seda värvi, lõhna, ilu. Tunnen, kuidas avaneb süda. Nii ma siis seisan avatud südamega ja naudin seda imepeent vibratsiooni.
Kibuvits on metsiku armastuse sümboliks ning metsmaasikas selle hõrgutavaks ergutajaks. Naudi ja ela nii nagu hing tahab.

Sellest teest saad naudingu juba enne joomist, teda lihtsalt nuusutades. Ka tema värvus on ahvatlev, äratades meis kustumatud janud ja ihad.

Kohtumine PUNEGA

Mul on meeles tassike puneteed minu esimese armumise õhtul. Kui jood puneteed, valgub hinge hea ja rahulik tunne, silelihased lõdvestuvad, hea ja kerge on olla. Kui joon kellegiga koos puneteed, siis tekib meie vahel hea side, sest me hinged on rahul ja kehas on mõnus tunne. Nii võibki armuda. Pune nimetus tuleneb kreekakeelsetest sõnadest oros-rõõm ja ganos-mägi-oregano. Arvati, et seal, kus pune õitseb, annavad lahkunud inimeste vaimud oma lähedastele märku sellest, et nad on õnnelikud. Punet võib kutsuda armurohuks.

Lisaks metsikult kasvavale punele, kasvatan aias ka ise erinevaid punesorte. Nende maitsed, värvused ja lõhnad on erinevate varjunditega, kuid kokkuvõttes tunne, mis tekib nendega suheldes, on samaväärtuslik. Võin valida tee sisse sellise pune, mille lõhn ja maitse mulle täna meeldib, võin panna kokku ka erinevaid värve ja lõhnasegusid. Eriti meeldib mulle üks väikeseleheline intensiivse magusa lõhnaga pune, mis välimuselt on sarnane liivateele. Kutsun teda lõhnavaks puneks. Kui avan talvel koti selle punega, täitub ruum eriti magusa ja meela lõhnaga. Seda lõhna ma armastan ja naudin, pakun seda teed kõige armsamatele inimestele oma elus.

Mul on üks väike pingike aias punepeenra läheduses. Armastan suvistel pärastlõunatel seal istuda ja nuusutada.  Nuusutamine on mõnus meditatiivne tegevus. Sa tunned lõhna ja oledki üleni selles.

Pune sobib romantilisse õhtusse, kuid mitte siis kui soov kallimaga voodis armumõnusid nautida, sest punes sisalduvad eetelkud õlid pärsivad sugunäärmete tööd.

Kohtumine KORTSLEHEGA

Minu kohtumised erinevate taimedega said alguse kortslehest, sest just tema oli see taim, kes sattus “juhuslikult” mu teele kui olin sünnitanud oma esimese lapse. Just kortsleht oli see taim, kes suutis avaldada mulle tugevat mõju mõjutades nii mu füüsist kui mõtet. Kortsleht on seotud naiseks saamisega, naiselikkuse äratamisega mõjutades tugevalt naiste suguorganeid.

Keskajal peeti kortslehe lehtedele kogunevat vett taevavõimuga veeks, mille abil alkeemikud otsisid taevakivi ja valmistasid kulda. Kortsleht on vägev taim aitama inimest, kui on vaja toetada suguelundite toimimist või taastumist, paranemist. See on parim taim peale sünnitust emaka taastumiseks ja peale emaka operatsioone. Naistetaim, mida saksa keeles nimetatakse Frauemanteli’ks. Vanarahvas räägib, et ku leiad korslehelt kastepiisakese ja sellega nägu niisutad, oled saanud korslehe noorendava võluväe osaliseks — saad endale tõelise naiseliku jõu ja väe. Ainult “tõeline” naine saab aga kogeda “tõelist” armastust.

Kohtumine VÕILILLEGA

Päikeselill, maapealne päike. Kevadine värskus ja elu. Maa ihaleb päikese järgi ja selle armastuse tulemuseks on maatäis päikeselapsi, mida emake maa väsimatult sünnitab.
Võilille on kasutatud armuennustustes. Võid puhudes võilille lendkarvakestele saata sõnumeid kallimale. 

Kohtumine RABARBERIGA

Kui paned sauna minnes rabarberilehe pepu alla, viib see sealt tselluliidi. Mäletan naistelaagrit, kus kümme „näkki” istuvad suitsusauna laval rabarberilehtede peal, käes vihana kasutatavad põllulillekimbud ja kõigil õndsad näod peas. Polegi palju õnnetundeks vaja.
Rabarber toob suhtesse uudsust ja vürtsi. Rabarberikook maasikatega on suurepäraseks armutoiduks. Rabarber annab võimaluse mõista oma seksuaalsust.

Loe lisaks minu  raamatutest: “Hingetoidud”, “Hingeteed” ja “Metsamoori taimekosmeetika”, “Metsamoori ravimtaimed”.

Armurohtude tegemise õpetusi uuri lähemalt raamatust “Armurohud”

Suvel tasub võtta aega iseenda jaoks ja tulla naistelaagrisse. Loodus on meisterdanud imekauni maastiku ja kasvatanud sinna meelihurmavaid taimi, õhk on karge ja lõhnab kõige igavese järgi, allikas annab karastavat vett, hommikul äratab sind sookurepaar, metsajärv oma pehme silitava veega pakub mõnusat karastust. Sa oled kõige selle sees ja kannad hoolt oma vaimu ja keha eest. Sinu kaaslased on lahked ja mõistvad, sa võid neid usaldada. Tekib sünergia, kus loodus ja inimeselaps kuuluvad kokku. Loe lähemalt laagrite toimumisaegadest ja programmist: www.metsamoor.ee

Autor: Metsamoor Irje Karjus