Teame kõik hästi, et nahka tuleb iga päev puhastada, niisutada ja kaitsta. Kuid et igal aastal lansseeritakse väga palju uusi ilutooteid, võib lausa segadusse ajada, milliseid neist tegelikult kasutama peaks, rääkimata sellest, missuguses järjekorras. Aitame teil selgusele jõuda, kuidas koostada nahatüübile sobiv nahahooldusrutiin.

Enne alustamist

Vaata, mis sul vannitoas juba olemas on. Kui kapp on kosmeetikumidest pungil, on aeg võtta ette tõsine koristustöö. Palja silmaga pole iga kord lihtne näha, kas kreem on bakteritest saastunud. Riknenud või parim-enne-kuupäeva ületanud tooted võivad muuta naha tundlikuks või tekitada lausa nakkust.

Viska ära kõik, mille värv või lõhn on muutunud, ja kui sa ikka veel kindel ei ole, kas peaksid toote alles hoidma, järgi lihtsaid nõuandeid.

Kui toode on avamata. Kosmeetikumid säilivad üldiselt kaks kuni kolm aastat, kuid see aeg võib sõltuda ka koostisest. Paljud orgaanilised nahahooldustooted, mis sisaldavad vähe või üldse mitte säilitusaineid, võivad kasutuskõlbmatuks muutuda juba mõne kuuga. Niisiis on tähtis uurida tootja soovitusi.
Kui toode on avatud. Heida pilk pakendi taha. Enamikul toodetest asub seal avatud pakendi tähis, mis viitab, kui kaua toodet pärast avamist kasutada võib. Kirjuta tootele püsimarkeriga kuupäev, millal sa selle avasid, ja viska kosmeetikum ära kohe, kui tähtaeg läbi saab. Pärast üheaastast seismist pole päikesekaitsekreem enam eriti efektiivne, niisiis asenda vanad pudelikesed iga suve algul uutega.

Esimene samm - puhasta!

Puhastamine on nahahooldusrutiini oluline osa, eriti juhul, kui kasutad palju meiki. Näopuhastajaid on viimastel aastatel kõvasti arendatud; vähe sellest, et nende valik on tohutu, lisatakse neisse ka üha enam niisutavaid osiseid ning neis kasutatakse vähem kuivatavaid ja ärritavaid aineid (tavaliselt seebilaadsed komponendid, mis panevad puhastajad vahutama).

Teine samm - pehmenda!

Surnud naharakkude pealmine kiht täidab tähtsat ülesannet, kaitstes näonahka päikese eest, tõkestades liigset veekadu ja aidates ravida nahakihte selle all. Aga kui see kiht korralikult ei eemaldu, näib jume tuhm ja ebaühtlane. Kasulik on nahka koorida kord nädalas või vajaduse korral ka sagedamini, näiteks menstruatsiooni ajal või kui nahk tundub tavapärasest rasusem. Kui sinu naha pind on aga kahjustamata ja terve, on su jume niigi hea ja sagedast koorimist polegi tarvis.

Kolmas samm - hoolitse!

Lisa tavapärasele iluhooldusele ka üks taastav toode, arvestades oma näonaha vajadusi. Mõttekas on kasutada seerumit, mis on suunatud just spetsiifiliste probleemide lahenduseks. Kui kannad nahale kontsentreeritud, turgutavaid komponente kätkeva vahendi, muudab see tavapärase nahahoolduse kordi efektiivsemaks.

Neljas samm - niisuta!

Niisutajad muudavad naha pringiks ja lisavad jumele sära, kuid need mängivad ka elutähtsat rolli, moodustades barjääri su näonaha ja ümbritseva keskkonna vahel. Nii et olgu su nahatüüp milline tahes, hädavajalik on seda korda päevas niisutada.

Viies samm - kaitse!

Igapäevane päikesekaitse on üks kõige tänuväärsemaid asju, mida oma naha heaks teha saab. Isegi kui lähed vaid üle tänava, et bussile või rongile jõuda, on säärasel ühekordsel päikese käes viibimisel akumulatiivne efekt ning see kahjustab su jumet. Kanna päiksekaitsetoodet näole, kaelale ja rinnale 20 minutit enne välja minemist ja lisa seda iga mõne tunni järel (või nii, nagu toote puhul soovitatud) ning kindlasti pärast sportimist.