Näoravi. Kõigepealt tuleb värsked kurgid koorida ja peenestada. Mahl tuleb kurgitükkidest välja pigistada, kuid seemned jätta sisse. Peenestatud kurgisegu tuleb läbi keeta, lasta jahtuda ning seejärel segada tavalise näokreemi hulka. Saadud pastat säilitada külmkapis väikestes toosikestes.

Naha karedusest vabanemine. Naha karedus kaob, kui lisada näo pesemisveele pisut piima.

Higilõhnast lahtisaamine. Ebameeldiv higilõhn kaob kui lisada pesuvette pisut äädikat.

Näopunetuse kaotamine. Näiteks on suvepäike tekitanud näole punetuse, aga soovid suveõhtul välja minna või lihtsalt hea välja näha? Punetusest vabanemiseks võib tarvitada jahtunud petersellivett. Selleks tuleb petersell eelnevalt vees läbi keeta, kurnata ja ongi iluseerum olemas!

Tedretähnid. Kui kellelegi valmistavad muret silmapaistvad tedretähnid, siis selle puhuks on abinõu. Üks teelusikatäis keedusoola tuleb lahustada ühe sidruni mahlas. Sellele tuleb lisada omakorda 1 spl kölnivett ja poolteist munavalget. Selle seguga kaetakse tedretähnide piirkond õhtuti ja lastakse vahendil öö jooksul mõjuda. Vastavalt vajadusele protseduuri korrata.

Karedad käed. Kui käed on puu- või juurviljade koorimisest või majapidamistöödest karedad, tasub neid pesta võipiimas. Võipiima saab sooja piima sisse võid lahustades.

Põletused. Kergemate põletuste korral katta põletada saanud koht paksu jahukorraga ja lasta sellel pikemat aega seista. Jahu on muide suurepärane valuvaigisti ja takistab ka põletusest tingitud villide teket.

Allikas: Elukunst