Triiksärgi puhul on alati kõige tähtsam, et kandjal oleks sellega mugav ning et särk talle endale meeldiks. Kui aga rääkida hooaja trendidest, siis kangamustritest valitsevad praegu ruudud, klassikalised triibud ja efektsed trükimustrid. Innusta meest erinevaid mustreid ja värve omavahel kokku sobitama — nii ruute triipudega kui ka ühevärvilist kirju trükimustriga. Toonid on sel kevad-suvel erksad ja lõbusad — justkui karjuksid tähelepanu järele.

Klassika ei kao kunagi moest…

Trendid tulevad ja lähevad, kuid kehtima jääb tõsiasi, et ei ole midagi lihtsamat ja muljetavaldavamat kui valge särk. Olenevalt materjalist ja tegumoest võib see olla nii pidulik, igapäevane kui ka sportlik vabaajasärk. Samas on alternatiive, sest klassikalist valget asendab ka aegumatu helesinine särgitoon, mis toob värskust just heleda- ja hallipäiste meeste välimusesse.

Aksessuaar ei ole häbiasi!

Õnneks on tänapäeva mehed juba julgemad ning kannavad hea meelega erinevaid lisandeid — lipsudest ja rinnarättidest käekelladeni välja. Samas on ka neid, kellele on särgi juurde lipsu valiminegi paras peavalu. Marika Siska kinnitab, et selles vallas on peaaegu kõik lubatud. Moes on küll julged ja äkilised kombinatsioonid, kuid kindlasti leiavad endale sobiva lipsu ka tagasihoidlikumad härrad.

Kuidas aidata mehel särki valida?

Üks on kindel — meesterahva triiksärk peab olema korrektne ja hästiistuv. Silmas tuleks pidada järgmisi detaile. Krae peab olema paras, mitte liiga kitsas ega avar. Särgi varrukas peaks pintsaku varrukasuust 2 cm välja paistma. Seetõttu olgu varrukas pisut pikem, kuna pintsakukäis kergitab särgivarrukat alati kõrgemale.

Piisavalt avar õlalaius on tähtis, et mees saaks ka käsi liigutada, näiteks kirjutada või autorooli hoida. Keskkoha ümbermõõdu paikasaamiseks tuleb särki proovides ka korraks istuda — kui siis särginööbid keskkohast laiali kisuvad, on särk ilmselgelt väike ja tuleb valida suurem number.

Kuidas osta särki, kui meest poes kaasas pole?

Muidugi võib mehele särgi ka iseseisvalt osta, kuid see eeldab tema mõõtude ja kehatüübi täpset tundmist — kas mees on saleda, sportliku või täidlasema kehaehitusega.

Samuti on vaja teada kaela-, rinna- ja vööümbermõõtu, selja tagapikkust ning varruka pikkust. Üksi poodi minnes tasub pöörduda kogemusega teenindaja poole, kel on ülevaade kõikidest erinevatest särgilõigetest ja -stiilidest ning kes oskab ka sobivat rõivaeset soovitada.

Kui mõõdud on aga hästi teada, saab särgi kiiresti ja mugavalt ka internetist tellida.