Väliselt oli naine ülimalt enesekindel ja kaunis, riiete all peitus aga saladus, mis on teda üle 10 aasta painas. Veenilaiendid, mida ta ise kutsus “ussideks naha all”, purustasid tema enesekindluse ja tõid endaga kaasa lausa halvatuks muutva ebakindluse. “Ma ei suuda mitte kunagi enam oma keha armastada,” tunnistas naine kurvameelselt. Pam tõdes, et end sellises olukorras peeglist vaadata oli väga keeruline: “Probleemiks on just parem jalg, selle puhul on asi väga tõsine. Veenid algavad reielt ja lõppevad sääre alaosas.”

Veenilaiendid tekitavad peavalu ligi 30 protsentide täiskasvanud inimestest ja on rohkem levinud just õrnema soo puhul. Rasedus, kaalu kõikumine ja vananemine — need on kolm kõige suuremat mõjutajat.

Lõpuks nõustus naine operatsiooniga. “Ma hoolitsen enda eest, kuid tunnen abikaasa ees lausa häbi,” tunnistas ta enne seda. Kaks nädalat pärast operatsiooni pidi naine ringi liikuma sidemetes jalgadega ning terve paranemisprotsess võtab aega kuni kolm kuud. Praeguseks on tema ellusuhtumine tänu õnnestunud operatsioonile aga kardinaalselt muutunud: “Vaadake mind nüüd! Ma ole niivõrd õnnelik! Tänu arstide heale tööle saan ma kanda seelikuid, kleite ja ei pea end enam varjama!”

Allikas: Daily Mail