1. Akneravi

Oleme kõik nõus, et akne on miski, millega pärast teismeiga enam eriti tegeleda ei tahaks. Kanna oma näole õunaäädika ja vee segu (1/3 õunaäädikat ja 2/3 vett). Lase loomulikult kuivada. Kui nahk on pärast seda liiga kuiv, kasuta kreemi või õli. Kui hakkad oma näol igapäevaselt õunaäädikat kasutama, märkad, kuidas varsti akne vähenema hakkab ja lõpuks kaob.

2. Kõõmaravi

Pese juuksed ja loputa. Palsami asemel sega kokku üks osa õunaäädikat ja kolm osa jahedat vett ja kalla see omale pähe. Lase 15 minutit seista ja siis loputa maha nii külma veega, kui suudad. Lisaks sellele, et nii eemaldad kõõma, jäävad juuksed pehmed ja läikivad ning lisaks kõigele muule heale püsivad ka kauem puhtad.

3. Küünte ravi

Kui su küüned on haprad ja kollakad, siis leota neid kord või kaks nädalas 1:1 õunaäädika ja taimeõli segus. Hoia sõrmeotsi kausikeses 10-15 minutit ja varsti imestad ise ka, kas needsamad küüned olid need, mis enne kogu aeg murdusid.

4. Hammaste valgendamine

Kasuta veega lahjendatud õunaäädikat suuloputusvee asemel. See tapab suus olevad bakterid ja jätab suhu värske lõhna. Kui oled harjunud piparmündiste suuvärskendajatega, siis tilguta segu sisse piparmündiõli. Lisaks bakterite tapmisele eemaldab õunaäädika happelisus hammastelt plekke ja helendab vaapa, olles seega loomulik valgendaja.

4. Detox-vann

Detoxiks nimetatakse keha puhastamist toksiinidest. Õunaäädikas seda just teebki. Vala vannivette 2 klaasi õunaäädikat ja mõnule nii kaua, kui vesi ära jahtub — no nii umbes 45 minutit. Siis kuivata end ja hoia vähemalt 8 tundi dušist eemale, et detox paremini mõjuks. Lisaks puhastamisele leevendab õunaäädikavann ka lihasvalusid.

Allikas: She Knows