Talvisest kosmeetikast

Pakase käes on peamine, et käed ja jalad oleksid soojad. Siis vereringe toimib ja kogu keha püsib soojana. Kui nahk tundub kuivana, tuleb kasutada suurema rasvasisaldusega kreeme. Liig niiske kreem võib põhjustada naha külmetumist.

Külma ilmaga on oluline kanda kreem näole õigeaegselt, et see jõuaks enne väljaminekut imenduda. Ka aegsasti tehtud päevane jumestus kaitseb nahka. Puuder ei sobi aga kuivale nahale, ka heade kreemidega koos mitte. Parem oleks kasutada veesisalduseta rasvast kreemi.

Erilist tähelepanu tuleks pöörata huultele. Kui huuled külmaga lõhenevad, tuleb kasutada vaid hügieenilist huulepulka. Et huulepulk vahetatakse talveks rasvarikkama vastu, siis tasub meeles pidada: talvel ei sobi violetsed toonid. Soe punane toon või punakaspruun on lumises keskkonnas kaunim ja sobib ühte talvekahvatu näo ja loomulikpunaste põskedega. Et huulepulk ei muudaks välisõhus värvi, võib enne kanda huultele väheke kreemi. Hea on kasutada ka huulepliiatsit, kuna puna kipub muidu laiali valguma.

Talvel on parem, kui ripsmed on värvitud püsivärviga. Kui soovite kasutada lauvärvi, olge ettevaatlik heledate toonidega. Punetaval nahal ei näi need kaunid.

Nii mõnigi võib külmaga saada huulele herpese. Selle vastu aitab söögisooda. Seda peab aga huulele kandma kohe herpese tekkides.

Ülle Valter, "Nõukogude naine" 1/1984