Raamatus “Kehakujupiibel” jagavad stilistid Trinny Woodall and Susannah Constantine naised The Daily Maili vahendusel kehakuju põhjal järgmiselt.

Õun

Õun on ümmargune. Teil on keha, mida tahaks kaisutada. Aga on teil kerge riideid leida? Ei ole. Sellepärast arvategi, et palju kindlam on ennast üleni riietesse mässida, et oleks kindel — sentimeetrikestki ei piilu kuskilt välja.

Mõnikord paisub Õuna piht menopausi saabudes. Lapsepõlve kuulub aga natuke titaaegset pekki.

Kõikidest meie kujudest kipub Õun olema kõige ebakindlam. Hoolimata kaunist nahast, padipehmest rinnast ja jumalikult vormitud pahkluudest ei meeldi teie keha teile üldse. Kuid ärge jätke teisi ilma vaatepildist imelisele nõole, mida rõhutab avara kaelusega topp ja sobiv jakk. Teie keha saab õigete riietega uue elu.

Pane selga: seelikute lõige peaks olema selline, et vöökohal poleks midagi puhvis. Kiilukujulise kontsaga kingad tõstavad esile teie kaunikujulised sääred ja pahkluud. Tavalised teksad teile ei sobi, nii et laske endale õmmelda laiade säärtega püksid.

Liivakell

Teie keha on kui naiselikkuse olemus. Olete tehtud poiste jaoks, kuid, nagu teile tundub, mitte riiete jaoks.

Särkkleidi või topiga tundub teile, et näete välja nagu lapseootel. Tähtis on mitte ühtki kehaosa varjata, vaid hoopis esile tuua. Peate kindlasti kandma keha järgi riideid, mis rõhutavad teie kurve ja on torso ümber pingul. Kas Marilyn Monroe oleks näinud välja sekspommina, kui oleks kandnud inetuid, veidraid riideid?

Pidage meeles, et enamik mehi vaatab pigem rindu ja tagumikku kui kondikubu. Hoidke oma taguots trimmis ja hööritage seda. Tulemused on vapustavad. Enam te ei tunne, nagu oleksite pontsakas või paks.

Pane selga: Liivakella riidekapi nurgakivideks on V-kaelusega kardiganid ja pliiatspüksid. Vältige stilettosid, kandke ümaraninalisi või lahtise varbaosaga kingi.

Kurikas

Ristisime teid Kurikaks. Teate küll, need on sellised vanaaegsed, peene ülaosaga ja laienevad allpool järsult.

Te ei ole klassikaline Pirn. Neil on “sadulapaunad” ja suur tagumik. Teie puhul on probleem allpool — nimelt reites.

Olete veendunud, et kõik märkavad ainult neid. Nende varjamine on muutunud teie kinnisideeks. Nende varjamispüüe on varju jätnud kogu teie keha. Kadunud on kaunid käsivarred, peenike keskkoht, kenad pahkluud.

Alumist poolt on palju lihtsam maskeerida kui kogukat büsti või võdisevat vatsa.

Kõhnad torsod võimaldavad elegantset rõivastust, mis ei pea varjama rasvavolte ega rindu. Kõhtu ja jalgu varjab tihti laud või rooliratas, mida ei saa öelda ülemise kehapoole kohta.

Pane selga: kõik vertikaalsed jooned aitavad teie reisi visuaalselt salendada. Laiad mantlireväärid juhivad pilgu teie õlgadele ja näitavad kaunist torsot. Et teie jalad on lühikesed, tahate kanda kõrget tugevat kontsa.

Vaas

Venitage liivakell pisut välja ja ta muutub Vaasiks. Teile on lihtsam rõivaid leida kui Liivakellale. Susannah, klassikaline Vaas, nii küll ei arva, ega ka paljud teie seast.

Teile tundub, et rinnad on ebaproportsionaalselt suured ja kõhuke ei muuda ealeski oma kuju. Ka käte suurus ei pane teid rõõmust lakke hüppama. Ükskõik mida selga panete, ikka tundute endale paksuna.

Et asja veelgi halvemaks muuta, ei tunne keegi ka kaasa. Nad näevad endiselt Playboy-jänkut. Isegi kui olete suur Vaas, on teil ikkagi tõeliselt seksika naise proportsioonid. Suurus siin muret ei valmista. Teile on vaja eriomast, terava joonega stiili.

Pane selga: lai rõhutatud kaelajoon aitab luua tasakaalu rinna ja ülejäänud keha vahel. Vormikad tüdrukud vajavad vormikaid kingi. Üksik nööp jakil rõhutab teie saledaimat kohta.

Tuutu

Arvatavasti olite lapsena paras rüblik, ronisite puude otsas ja kandsite oma venna riideid. Hiljem, kui vormid, kaasa arvatud rinnad, välja ei arenenud, sundis see teid ehk vähem seksikana tundma kui teie sõbrannasid, kes proovisid rinnahoidjaid ja hööritasid puusi.

Väljakutsuvate riiete kandmine oli ilma korraliku D-korvita mõttetu. Nii kannate siiamaani veste, teksaseid ja T-särke, sportlikku riietust, mis teile sobib. Seelikud ja kleidid teid ei meelita.

Võtke süda rindu, kallis Tuutu, sest seesama sportlik kehaehitus sobib vägagi hästi moelavadele. Moekunstnikud arvavad päris õigesti: teie seljas istuvad riided just nii, et näitavad oma parimaid külgi. Moekuningatele olete inimriidepuu.

Pane selga: drapeeringutega kleit loob vormid õigetesse kohtadesse, kitsad teksad mängivad välja teie looklevad puusad. Peened kingad rõhutavad saledaid sääri ja vaimustavaid pahkluid.

Pulgakomm

Paljud üle maailma kuulsad filmitähed on Pulgakommid. Olete oma lopsakate rindade ja lõputute jalgadega paljude meeste arusaam seksist, Ferrari naiselik vaste. Vahel võite siiski tunda end üllatavalt kohmakalt.

Õhtukleidid ongi tehtud just Pulgakommidele, kuid igapäevariietus võib olla problemaatilisem. Liiga lühikesed varrukad, liiga kitsad topid ja kõrge puusaosaga püksid muudavad teid Bambiks, kellel pole just hea olla.

Teie õlad pole piisavalt laiad, et rinnapartiid korralikult toetada, nii on teil kalduvus küürus olla. Teil tuleb jälgida oma rühti. Lühike pihaosa üksnes lisab muljet, et ülaosa on raske.

Kui õpite oma siluetti tasakaalustama, saab teist kindlasti tõeline kaunitar.

Pane selga: kingadel peaks olema peenikesed kontsad, mis sobivad teie peenikeste jalgadega. Strateegilised kleidikrooked suunavad kõigi pilgud teie vöökohale. Alt laienevad püksid tasakaalustavad rindu.

Sammas

Kui teil on alles koolipõlveaegseid pilte, vaadake neid. Kas olete teistest peajagu pikem? Teil on alati olnud raske leida sobivaid riideid, piisavalt pikki varrukaid või pükse.

Et sambad on enamasti pikad, on riided nende seljas ilusad. Tuleb vaid teada, millisesse poodi minna ja milline stiil valida.

Menopaus on teile keerukas aeg. Äkitselt ei allu teie kõhu kuju enam dieetidele ja võimlemisele. Keha muutumine võib mõjutada kogu teie suhtumist riietesse. Te ei tea enam, millised värvid teile sobivad, ja vaatate mööda tõsiasjast, et teie kehaehitus on siiski suurepärane.

Pane selga: särgi krooked ja voldid loovad samba “lõputusse” katkestusi. Valige kingad, mis on kenasti tasakaalus ja annavad tuge. Naiselik šifoonkleit pehmendab teie kehakuju.

Aisakell

Teismelisena ja kahekümnendates olite kena ümara kõhuga väike naine. Keskeas hakkate aga paisuma. Alumine pool muutub ebaproportsionaalselt laiaks. See on jube, kuid see on paljude pisikeste naiste reaalsus.

Kui te ette ei vaata, kaote kiiremini kui teised alt kitsenevatesse kummivärvliga pükstesse. Teie riidekapist põgeneb kogu seksikus, sest teie arust pole keha väärt, et talle tähelepanu pöörata.

Stopp! Teie hoiak on sündinud meeleheitest. Olete endiselt ilus, pisike naine, kes võib mõningate nõuannete abil ikka kanda seelikuid ja kleite, tunda rõõmu ja saada tagasi naiselikkuse.

Pane selga: muuda oma õlad laiemaks lehtrikujulise mantliga ja kanna suvel reisi katvat kaftanit, et varjata trikoovoorudeks sobimatut keha. Kingakontsad võiksid olla koonusekujulised.

Peeker

Teie siluetti vaadates tuleb pähe klassikaline kristallpeeker — ülalt tugev ja kandiline, püsimas elegantsel, saledal jalal.

Teie puhul on mure ülemises osas. Jah, teil on suured rinnad, suur kõht ja lai selg, mis toetab lopsakat esipoolt.

Kuid vaadake ometi neid jalgu. Keskenduda tuleb just neile, sest need on tehtud võrgutamiseks ja seksikate kõrgete kontsade kandmiseks.

Piisab enda kaunina tundmisest, ja need nõeljad jalad muutuvad veel pikemaks, kui nad juba on. Võite kanda peaaegu kõiki pükse, samuti kui näidata oma jalgu väga hästi ka vanas eas.

Kaunikujulised pahkluud püsivad peaaegu sama kaua nagu perekonnareliikviana pärandatud teemandid — ja võib vaielda, kas nad pole mitte väärtuslikumad.

Pane selga: sügav lai V-kaelus poolitab teie rinnapiirkonna. Ülalt liibuv seelik silitab graatsilisi jalgu, selle allapoole laienemine tasakaalustab ülemist poolt. Kinnised kontsakingad kingad täiendavad kaunikujulisi jalgu.

Tšello

Teil on laiad õlad ja suured rinnad. Teie tagumik ja reied on klass omaette. Ometi olete pealaest jalatallani naine — rafineeritud, kaunilt häälestatud tšello.

Võib-olla tunnete, et torkate võrreldes oma pisemate sõpradega silma. Väga tore — nii ongi! Kuid pole mõtet püüda midagi varjata. Olge lihtsalt teie ise, oma toreda, küllusliku välimusega. Siis pöörduvad kõik pead, olgu tänaval või tantsupõrandal.

Te ei kanna kunagi õhukesi toppe ja kitsaid teksaseid, ja jäägugi nii. Peamine, mis teil kui tšellol tuleb selgeks õppida: kuidas olla pikk ja uhkeldada sellega, mis teil on.

Pane selga: lai V-kaelus teeb imesid ja annab teie rindadele parima kuju. Passega ja volditud seelik hoiab kõhu sees ja teeb tagumiku poole väiksemaks. Kandke kingi, mis toovad esile teie elegantsed pahkluud.

Pirn

Kaalust rääkides moodustavad teie põhilise häda õhupallisarnased reied, “sadulapaunad”, millest te ei suuda lahti saada. Ka sääred ja pahkluud pole sellised, nagu teile meeldiks.

Asi pole selles, nagu oleksite ülekaalus. Pirnid võivad tõepoolest olla peenikesed nagu näiteks Trinny, kuid ausalt öeldes on tema reied suuremad kui kõik ülejäänu kokku.

Meie arvates on Pirnil palju omadusi, mis eelneva heastavad — kõik, mis asub ülakorrusel.

Rinnad ei ole suured, kuid mahuvad kenasti õhukestesse ja kaunistesse õlapaeltega toppidesse.

Õnnistatud olgu teie käed, mis on peaaegu alati lausa täiuslikud. Pagan, teie ülemisest poolest on raske ühtki viga leida.

Lihaseline selg ja peenike keskkoht teevad teist õnneliku tüdruku. Mängige välja oma ülemise osa relvad ja jätke alumine välismaailma eest salajasse.

Pane selga: vältige küljetaskuid. Taevale tänu, et on olemas sirge säärega saapad, mis katavad tugevaid sääri. Nii võite kanda seelikuid ja kleite. Vööga mantlid tõstavad fookusse teie keskkoha.

Tellis

Oi, appi! Tellis. Võib-olla mõtlete, miks me ei võinud valida mingit teist nime. Kuid just see nimi juhib tähelepanu teie kehakuju keerukusele.

Selja tagant vaadates on teil mehelik kehakuju. Poisilik lame tagumik, keskkoht puudub, ülevalt ja alt ühepaksused jalad ja laiad õlad, mis kuuluksid nagu olümpiaujujale. Väga tõenäoliselt rõhutavad ka teie rõivad mehelikkust.

Kahtlemata tunnete, et naiselik olla pole võimalik. See ongi raske, kuid võite rõhuda glamuurile.

Vaadake Kim Cattralli või Jennifer Hudsonit. Nad on ju tõelised Tellised! Nad on võrgutavad, karismaatilised ja pakatavad enesekindlusest, kuna teavad, et on oma geomeetrilised jooned muutnud rohkem kui sensuaalseks.

Kõikidest kehakujudest on just teie muutumine kõige põhjalikum.

Pane selga: litrid pluusikaeluses rõhutavad kaela naiselikku ümarust. Seeliku asümmeetrilised voldid tõstavad ja paitavad teie kõhtu. Tellistel on vaja ümarust, otsige endale ümarate ninadega kingad.