1. Panusta ettevalmistusse

Naha, silmade ja juuste toon seavad värvivalikule kindla alusraami. Parimal juhul rõhutab juuste värv silmade värvi ja naha sära. Arvesse tasub võtta ka vanust, keha suurust, rühti ja luustikku. Hea värvivalikuga saab anda näole valgust, esile tuua näojooni ning kitsendada või laiendada näoovaali.

Kodutohtri veebruarikuu teemad
* Kas oled õnnelik?

* 10 armuelu vürtsi

* Sapiga kimpus

* Juuksevärvimise kodune kunst

* Kruti tuju paremaks!

* Jõutrenn teeb tugevaks ja õnnelikuks

* 5 x südamest

* Kiiresti söömine lisab kerele kilosid

* Naine ja D-vitamiin

* Talvised tervistajad tassi ja taldrikule
Samuti arvesta oma stiiliga. Kas tahad, et su välimus esindaks klassikaliselt stiilset ja tasakaalus tervikut? Või on sinu teema pigem sportlik, tähelepanu äratav värvilaik juustes?
Mõtle ka oma juustehooldusharjumustele ja rahakoti sisule. Tugev, ühtlane värv pikkades juustes on hoolduse suhtes nõudlikum kui juuste loomulikule toonile sarnane, salkudena toonitud värvilahendus.

2. Kaardista tervislik seisund

Peanahk peab enne juuste värvimist täiesti terve olema, et värvimine ärritust ei tekitaks. Heas vormis juuste puhul pääseb värv alati paremini mõjule. Põhusarnaseks kulunud juukseotsad tasub enne värvimist ära lõigata, sest värv ei jää kulunud juuksepinnale ühtlaselt püsima.
Kui su juuksed on väga halvas seisukorras, lase juuksuril värvimistöö ära teha. Juuksur võib enne värvimist ravimaski teha ning segada täpselt sellise värvi, mida su juuste seisukord kannatab.

Muidugi leidub hooldusaineid ka koduseks värvimiseks mõeldud toodete hulgas, näiteks juukselatvade kaitsmiseks mõeldud kreem, mis kantakse pähe enne värvimisega alustamist. Samas on koduvärvide kinnitaja alati sama, see aga võib olla habrastele juustele liiga tugev.

Pea meeles, et juuste varasem värvimine mõjutab soovitud lõpptulemust. Seepärast on uut tooni valides kasulik meelde tuletada, millist värvi ja millal su juustes kasutatud on, ning sellest vajadusel juuksurile rääkida. Varem tarvitatud värvitoonid mõjutavad seda, kuidas uus toon juustes välja paistab.

Omaette väljakutseks võib olla aga ka loomulike, heas seisus juuste klaasjas, sile pind. Kui juukseid ei ole kunagi värvitud, võib värv halvemini juuksepinna külge jääda, kui sageli töödeldud kiharate puhul. Niisugusel juhul aitab see, kui hoiduda mitu päeva enne värvimist juukseid pesemast. Värv nakkub siis paremini.

Millist tooni valida, kuidas säilitada värvi sära ja vältida koduse värvimise prohmakaid, loe edasi juba veebruarikuu Kodutohtrist.