1. Maasikad

Need magusad marjad on lisaks heale maitsele ka suurepärased hambavalgendajad. Purusta paar maasikat ning kanna hammastele ja loputa poole tunni pärast. Regulaarsel kasutamisel saad tõeliselt rahuldava tulemuse osaliseks!

2. Naturaalne õunaäädikas

Õunaäädikas eemaldab su valgetelt hammastelt ka kõige tülikamad ja tugevamad plekid. Eriti veel need, mis on kohvi joomisest või suitsetamisest tekkinud. Lihtsalt kasta oma hambahari õunaäädikasse ning hõõru oma hambaid nii nagu tavaliselt hambapastaga pestes seda teed. Pea ainult meeles, et pärast tuleb suud korralikult loputada.

3. Seller

Seller on üks tugevaima valgendava toimega juurikatest. Söö seda toorelt, see mõjub su hammastele nagu massaaž. Ta lükkab paigast suure osa kogunenud hambakatust — nii saavutad tõelise puhtuse. Kiud, mis jäävad hammaste vahele kinni toimivad kui looduslikud hambaniidid.

4. Sool

Sool on hea ja lihtne asi, mida oma hambavalgendus arsenali lisada. Raputa oma hambaharjale natuke soola enne kui neid pesema hakkad. Parima tulemuse annavad kas meresool või peensool. Võid ka segada kokku teelusikatäie jagu soodat ja näpuotsatäie soola ning segu enda hammastele hõõruda.

5. Juurviljad

Lisaks sellerile on olemas veel juurvilju, mis kõik su hambad särama panevad. Näiteks kuuluvad nende hulka porgand, lillkapsas ja kurk. Söö üks toores juurvili päevas!

6. Puuviljad

Mitte ainult juurviljad, vaid ka puuviljad on su hammastele kasulikud. Parimad selleks tööks on õunad ning pirnid. Ja maasikatest me juba rääkisime. Õunte ja pirnide närimine suurendab süljekogust, mis aitab hambaid loomulikult puhtana hoida.

7. Apelsinikoored

Ka need on su hammastele head! Hõõru oma hambaid apelsinikoore sisemise poolega. Võid ka koori kuivatada ning seejärel purustada. Nii saad seda pulbrit igapäevaselt hambapastaga segades kasutada.

8. Vesi

Vesi ei ole hea ainult sinu üldisele tervisele, ta mõjub hästi ka sinu hammastele. See aitab hoida suud niiskena ning happetaset kontrolli all. Joo vett nii alkoholi tarbimise kui tumedate ja tugeva pigmendiga toitude söömise vahele, nii hoiad tekkivad plekid eemal.

9. Hoidu kindlatest jookidest

Gaseeritud ja suure suhkrukogusega joogid on kui mürk su hammastele. Nende jookide suur happelisus mõjub hävitavalt hammaste pealmistele kihtidele, mis sisaldavad kaltsiumi. Nii nõrgenevad ka sinu lõualuud. Hoia eemale ka mustast kohvist.

10. Ütle ei alkoholile ja suitsetamisele

Suitsetamine ei mõju halvasti ainult sinu üldisele tervisele. Sellega teed sa karuteene ka oma igemetele ja hammastele. Alkohol määrib hambaid, muudab need plekiliseks ja koledaks.

Allikas: Bollywoodshaadis