1. Päikesekaitse

Ei tohi unustada, et ka talvisel perioodil tuleb oma nahka päikese eest kaitsta. Selleks aga, et kõiksugustest keemiat täis kreemidest oma nahka säästa, proovi hoopiski seesamiõli. Selles sisalduv E-vitamiin on suurepärane antioksüdant, mis nahka nii päikese kui ka muude keskkonnakahjurite eest kaitseb.

2. Niisutab nahka

Külmema aja tulemisega vajab ka meie nahk paremat niisutust. Kui kasutad seesamiõli regulaarselt, muutub su nahk juba lühikese ajaga pehmeks ja elastseks. Kuna seesamiõlil on üsnagi tugev lõhn, mis paljudele meeltmööda ei ole, siis võib seda segada näiteks mandli- või kookosõliga.

3. Aeglustab vananemisprotsesse

Seesamiõli aitab ka kortsude vastu! Kasuta seda nii sees- kui välispidiselt — lõunal salatile ja õhtul nahale. Antioksüdandid aiatavd sul noorena püsida.

4. Parandab vereringet

Selleks, et nahk oleks särav ja terve, peab ka su vereringe ilusti töötama. Seesamiõli imendub kergesti sügavale nahka, parandab naharakke ja mõjub hästi vereringele. Igapäevaselt kasutades mõjub see positiivselt ka toksiinide väljutamise protsessile.

5. Parandab probleemset nahka

Antibakteriaalne ja põletikuvastane seesamiõli mõjub hästi ka probleemsele nahale. See aitab nii haavu parandada kui vistrikke tekkimist vältida. Seesamiõli saab kasutada abivahendina ka ekseemi tekitatud vaevuste puhul.

6. Juuksed terveks!

See ei tee head mitte ainult su nahale, vaid mõjub väga hästi ka juustele! Masseeri seesamiõliga oma peanahka ja regulaarsel kasutamisel näed, kuidas juuksed tervemaks ja tihedamaks muutuvad. See aitab ka kõõma ja juuste väljalangemise vastu.

Allikas: Bollywoodshaadis