1. Juuste püsi- või poolpüsivärv

Uuringud on näidanud, et püsi- või poolpüsivärviga juuste toonimine võib olla seatud põievähi tekkega. Samuti on suur oht sattuda tõsise allergilise reaktsiooni ohvriks. Seega, mõtle kaks korda enne, kui enda loomulikust juuksetoonist vabaneda soovid.

2. Lauvärvid

Intensiivse tooniga lauvärvid sisaldavad sageli alumiiniumit, mida vähi ja närvitoksilisusega seostatakse. Siiski ei ole seda veel ära keelatud. Küll aga leidub naisi, kellele lauvärvid allergilisi reaktsioone tekitanud on. Kui tunned, et pärast meikimist silmad sügelema hakkavad, on targem kõik kohe maha pesta. Parem karta, kui kahetseda.

3. Retinool palmitaat (A-vitamiin)

Uskumatu aga tõsi — paljud kreemid sisaldavad sellist ainet nagu retinool palmitaat, mis nahavähki põhjustada võib. Kõige suurema tõenäosusega leiab seda päikese- või öökreemides. Kontrolli üle!

4. Küünelakid

Kui sa oled naine, kellele meeldib küüsi lakkida, siis ilmselt oled sa ka kursis, kui mürgised need tegelikult on. Mõtle — need põlevad ja lõhnavad veidralt. Ei kõla just eriti looduslikult, kas pole?

5. Parfüümid

Uuringute kohaselt sisaldab tavaline parfüüm ligi 14 ainet, mis inimesele mürgised olla võivad. Nii võivad näiteks nii mõnedki lemmikud sind end kratsima panna.

6. Keratiin

Unusta nüüd kiiresti kõik need keratiinihooldused ära. See ohtlik kemikaal võib sulle vähki põhjustada.

7. “Looduslikud” tooted

Enne kui endale mõne rohelise mahemärgiga seebi koju viid, keera selle karbi tagakülg ette ja loe, mis sinna kirja pandud on. Kui asi pole 100% looduslik, siis ei ole see ka oma nime ega hinda väärt.

8. Mineraalkosmeetika

See, mis oli eelmises punktis kirjas, kehtib ka selle punkti kohta. Ilusa nimega mineraalkosmeetika võib endas peita toksilisi metalle, mida naha vastu mingi hinna eest panna ei tohiks. Ole valimisel hoolas!

9. Antiperspirandid

Antiperspirandid sisaldavad endas alumiiniumsoolasid, mida naiste seas levinud rinnavähiga seostatakse.

10. Juuksehooldustooted

Paljud juuksehooldustooted — juukselakid, -vahud, viimistlustooted — tekitavad kokkupuutel näo- või peanahaga tõsiseid allergilisi reaktsioone. Kui sa oled nüüd mees ja mõtled, et kes küll endale juukselakki näkku laseb, siis meil on sulle uudiseid. Seda teeb nii mõnigi naine selleks, et meik kauem püsiks. Ehk ka sinu kallim?

11. Hambapasta

Hambapastat kasutatakse sageli selleks, et näolt vistrikke ära kuivatada. Probleem seisneb selles, et vistrikule hambapastat peale määrides mõjub see kuivatavalt ka ümbritsevale piirkonnale. Nii võidki endale näkku koledaid arme tekitada.

12. Ripsmetušš

Kas ka sinul on ripsmetušš silmad vett jooksma pannud? Või on su silmad paar päeva pärast ripsmetušši kandmist hullumeelselt sügelenud? See võib olla elavhõbedast, mida sageli sellest ilutootest leida võib. Ja elavhõbe on teadagi mürgine.

13. Niisutav kreem

Enne kui endale niisutava kreemi poest koju viid, veendu, et selle koostises ei oleks sellist asja nagu mineraalõli. Tegemist on petrooliumi kõrvalsaadusega, mida sageli niisutavates kreemides, beebiõlides ja viimistlustoodetes kasutatakse. Ja see ei mõju su nahale kuidagimoodi hästi.

14. Huulepulk

Ilus aga ohtlik — huuled on suu üheks osaks ja seega peaks olema eriti ettevaatlik selle suhtes, mida sa oma huultele peale määrid. Sest ilmselt satub osa sellest ka otse sinu suhu.

15. Beebiõli

Eesti naiste seas populaarne beebiõli võib näonahale tõelist ärritust tekitada. Kuidas nii? Probleem on selles, et see ilutoode on mõeldud just kehale, mitte näole. Õrnemasse piirkonda sattudes võib ta aga liialt intensiivne olla ja seega suuri kahjustusi tekitada.

Allikas: 4allmindsandbodies