Näomaski on soovitatav teha alati pärast 10-minutilist näo aurutamist, et kasulikud ained saaksid avatud pooride kaudu lihtsamini naha sisse imenduda. Mask tuleb kanda peale aeglaste ringjate liigutustega alustades otsaesise- ja ninapiirkonnast ning liikudes edasi põsesarnade, põskede ja lõuani. Kindlasti ära pane maski silmade ümbrusesse. Maski silma sattumise vältimiseks aseta silmadele vatipadjakesed ja ära unusta, et mask tuleb õigel ajal maha pesta.

NB! Nagu kõikide koduste iluretseptide puhul soovitame ka isetehtud maske kindlasti nahal kõigepealt testida. Kanna väike kogus randme siseküljele ja oota mõned minutid veendumaks, et sul ei teki allergilist reaktsiooni.

Niisutav kaeramask — sega omavahel kaks supilusikatäit kaerajahu, üks teelusikatäis mett ja kaks supilusikatäit jahedat kummeliteed. Kõige mugavam on segu nahale kanda pintsli abil, kuid võib ka sõrmedega. Jäta 20 minutiks mõjuma ja pese mask jahtunud kummeli teega maha.

Jogurti mask — sega omavahel üks supilusikatäis maitsestamata jogurtit, üks teelusikatäis sooja mett ja 12-14 tilka sidrunimahla. Kanna segu nahale ja jäta üheks tunniks mõjuma. Rohkem jogurtit sisaldavaid iluretsepte võid leida ühest meie varasemast artiklist.

Sidruni mask — sega omavahel kaks teelusikatäit mett ühest sidrunist pressitud mahlaga.  Kanna mask näole ja jäta viieks minutiks toimima. Pese  mask leige veega maha. Seda maski iga päev tehes muutub näonahk pehmemaks.

Toitev munamask — sega ühe munakollase hulka kaks teelusikatäit mett. Kanna näole ja jäta 15 minutiks mõjuma. Pese mask maha.

Puhastav ja pH-d tasakaalustav mask — koori üks väike kurk, eemalda sellest seemned ja purusta blenderis. Seejärel nõruta mass läbi sõela või marli, nii et eralduks vähemalt kaks supilusikatäit kurgimahla. Sega mahla hulka kaks supilusikatäit mett ja üks supilusikatäis 3,5 % rasvasisaldusega piima nii, et tekiks ühtlane mass. Kanna segu vatipadjakesega ühtlaselt näole ja kaelale. Jäta 20 minutiks mõjuma, loputa ja patsuta nahk kuivaks. Seda maski on soovitatav teha 1-2 korda päevas ja see säilib külmkapis kuni kuus tundi. Rohkem kurgiga  iluretsepte leiad meie kevadisest artiklist Imeline iluvahend sinu köögis — värske kurk.

Puhastav ja poore ahendav mask - lõika üks õun tükkideks ja eemalda sellest seemned. Purusta tükid koos koorega blenderis. Lisa purustatud õunale üks supilusikatäis sidrunimahla ja üks teelusikatäis mett ning sega. Aseta 10 minutiks külmkappi, seejärel kanna segu näole. Lase 20 minutit mõjuda ja loputa. Rohkem õuna retsepte leiad artiklist Ohhoo! Parimad näomaskid saad kodustest õuntest.

Anna mesiste maskide abil oma näonahale toitained, mida ta päikesevaesel perioodil külmaga võitlemiseks nii väga vajab ning üllatad jõulupeol kõiki oma värske suvise jumega!

Siluett kutsub kõiki üles oma lähedastele jõuluks elamusi kinkima! Selle asemel, et sõprade riiulitele kasutuid asju kuhjata, võib kinkida midagi meeldejäävat - naudingut kõikidele meeltele. Sobiva kingituse leidmiseks vaata kingiideid Salongi Siluett kodulehelt!