Ja üldiselt peetakse neid ikka naiste pärusmaaks. Ilukirurg dr Jüri Kullamaa sõnul on Eestis lõikuste vahekord naised versus mehed 95 viiele. Seejuures on vahe näiteks Põhjamaadega üüratult suur.

Kullamaa sõnul on Eestis endiselt veel valitsemas mentaliteet, et mehe välimus ei ole oluline ja igasugune sekkumine naturaalsesse välimusse on tabu. Küll aga on see eelkõige nooremate seas muutumas. Samuti ei ole haruldane situatsioon, kus naine oma abikaasa kliinikusse kohale toob ja teda julgustab.

Need lõikused on populaarsed eelkõige meeste seas:

1. Silmalaugude operatsioon, eesmärk on lisada silmadele sära ja muidugi noorem ja värskem välimus.

2. Rasvaimu: ühiskonnas, kus ülekaal on kiiresti kujunemas kõige tõsisemaks terviseprobleemiks, otsitakse abi ka ilukirurgiast. Dr Kullamaa siiski selgitab, et tugevat ülekaaluprobleemi rasvaimuga ei lahenda, selleks tuleb ikka esmalt toitumine korda saada. Küll aga aitab rasvaimu lokaalsemate probleemide korral.

3. Kõhuplastika, eelkõige teevad just need mehed, kes on kaotanud palju kaalu ja tahavad lahti saada üleliigsest nahast. Lõtvunud naha plastika peale kaalu langetamist — kõhult, rindadelt, õlavartelt ja kaelalt.

4. Ninaoperatsioon, ka mehed on nina osas kriitilised ja otsivad järjest rohkem abi ilukirurgiast. Ninalõikuste puhul on tihti ka meditsiinilised põhjused, näiteks hingamisprobleemid ja norskamine. Samuti saab paljusid ninaga seotud probleeme lahendada täitesüstidega, millest taastumine on oluliselt lihtsam kui operatsioonidest.

5. Rindade vähendamine.

6. Peast eemale hoidvate kõrvade korrigeerimine.

7. Pisipunnide ja sünnimärkide eemaldamine — pisikirurgia, kus eemaldatakse peamiselt esteetilistel kaalutlustel või ebamugavas kohas asuv sünnimärk.