Siinkohal kordame eelmisest artiklist lihtsat nõuannet, kuidas eraldada tomatist tema mahl. Võta tükk marlit ja haki tomat sinna katki. Siis võta marli äärtest kinni ja pigista tomati massi, nii et kogu mahl valgub sobivasse anumasse.

  • Akne vastu aitab hästi tomatimahl. Kanna tomatimahla vatipadjakesega näole ja jäta 20 minutiks mõjuma. Loputa. Soovitatav korrata kaks korda päevas.
  • Tomatimask akne vastu: purusta üks küps tomat ning kanna näole ja kaelale. Jäta tunniks ajaks mõjuma. Loputa leige veega. Korda protseduuri iga päev ja juba pärast nädala-ajast kasutamist võid märgata puhtamat ja säravamat jumet.
  • Sega blenderis kohupiim ja tomatimahl vahekorras 4:2. Kanna nahale ja jäta 10-15 minutiks mõjuma. Loputa põhjalikult sooja veega.
  • Igapäevaseks vistrikeraviks lõika tomatist viil ja hõõru sellega probleemseid kohti. Erilist tähelepanu pööra otsaesisele, põskedele ja ninale. 10 minuti möödudes loputa jaheda veega.  Juba paari päeva pärast muutub nahk vistrikevabaks ja jume säravaks.
  • Tõeliselt sileda naha saamiseks tuleb tomat koos kurgiga blenderis purustada. Kanna segu näole ja loputa mõne minuti järel.
  • Toniseeriva ja jahutava maski jaoks sega blenderis tomat ja avokaado. Kanna saadud segu näole ja jäta 20-30 minutiks mõjuma. Loputa leige veega. Selle maski puhul on ühendatud tomati pinguldavad ja avokaado antiseptilised omadused.
  • Poore ahendava näovee saad, kui lisad tomatist saadud mahlale paar tilka sidruni- või laimimahla ja kannad segu 15 minutiks nahale. Loputa leige veega. Tomat on looduslik pinguldaja ja vähendab pooride suurust silmnähtavalt.
  • Aknest jäänud armide ja muude ebatasasuste vastu aitab porgandi, kurgi ja tomati segu. Riivi pool porgandit ja pool kurki, sega see peeneks hakutid tomati ja lusikatäie meega.  kui riivida kaussi pool kurki ja porgandit ning lisada üks hästi peeneks hakitud tomat. Kanna näole, lase 10 minutit mõjuda ja loputa.

Nahalöövete puhul sega purustatud tomat maitsestamata jogurtiga, kanna näole, jäta 20ks minutiks mõjuma ja loputa sooja veega. Korda kaks-kolm korda päevas, kuni märkad lööbe vähenemist. Jogurti looduslikud antibakteriaalsed omadused kombineerituna tomati nahka uuendavate ja puhastavate omadustega teevad sellest tõhusa vahendi löövete vastu.

Päikesepõletuse korral aitab tomat vähendada punase naha valu ja paistetust. Sega kaks teelusikatäit tomatimahla nelja supilusikatäie petiga. Kanna segu põletada saanud nahale ja jäta 1,5 tunniks toimima. Pese maha ja korda protseduuri, kuni valu, paistetus ja põletus alanevad. Tomat ja pett kõrvaldavad hellalt pealmise surnud naharakkude kihi ja leevendavad valutavat põletust.

Rohkem iluretsepte tomatiga leiad artiklist Sügisesed ilunipid küpsete tomatitega