Kõigil toodetel on piiratud eluiga!

Esiteks, võiks siiski meeles pidada, et kõigil toodetel on piiratud eluiga. Küünelakkidel on selleks tavaliselt 2 kuni 3 aastat. See aeg on üsna optimaalne kui arvestada ka moetrendidega. Üldreegel kipub olema, et tumedamad toonid paksenevad kiiremini, kuna sisaldavad rohkem pigmenti — ongi algusest peale tihedama konsistentsiga.

Hoia lakke kuivas, soovitatavalt jahedas ja päikese eest kaitstuna

Küünelakkide eluea lühenemisele aitavad kaasa valed hoiutingimused. Mina isiklikult hoian enda lakke sahtlis, kuivas ja soovitavalt jahedas, otsese päikesevalguse eest kaitstuna. Soovitavalt võiksid lakipudelid olla püstiasendis, mitte külili- nii kihistub lakk vähem. Palun ärge pange oma lakke külmkappi, lühiajaliselt võib see hästi mõjuda, kuid pikemas perspektiivis muudab laki tekstuuri ebaühtlaseks ja nii on küüntele kandmine keerulisem ja lõpptulemus ei jää nii ilus.

Kohtle lakipudelit õigesti

Lakipudeleid ei tohiks väga vägivaldselt kohelda. Kui näed, et lakk on kihistunud, siis hullunud loksutamise asemel võta lakipudel kahe käe vahele ja rulli seda seal paar minutit- käte soojus ja ühtlane liigutamine aitab laki koostisosadel taas ühineda.

Appi tuleb lakivedeldaja

Neljandaks, kui lakk hakkab jõudma küpsemasse ikka, kipub ta ikkagi veidi paksenema. Probleemi lahendamiseks on olemas spetsiaalsed vahendid, mida nimetatakse lakivedeldajateks. Ei, see pole sama toode nagu küünelaki eemaldi ja ei, see ei ole järjekordne viis, kuidas meilt raha välja meelitada. Tõesti on vahe sees, eriti just pikemas perspektiivis — eriti soovitan tähelepanu pöörata tänapäevaste küünelakkide koostisele ja seejärel lugeda ka küünelaki eemaldi koostist- no ei ole ju sama! Pealegi kulub spetsiaalset vedeldajat lakipudeli peale ainult paar tilka, nii et ka 100ml pudelist jätkub mitmeks aastaks. Vedeldajat lisada tilk-tilga haaval, vahepeal lakipudelit keerates ja käte vahel rullides, et vedeldaja ja lakk seguneksid. Nii toimides peaksid jälle paar kuud oma lakist rõõmu tundma.

Kokkuvõttes võib öelda, et minu nipid on ennast tõestanud — hetkel on kohe-kohe täitumas suuremal osal mu kollektsioonist 2. aasta ja ükski pole veel kasutuskõlbmatu. Võimalik, et asi on ka kvaliteetsemates lakkides, aga seda hüpoteesi on juba keerulisem kontrollida, sest mul ei ole millegagi neid võrrelda. Loodan, et saite siit mõne uue teadmise.

Autorist:

Liis on ilublogimisega tegelenud veidi üle aasta, tema blogi koos mitmete kasulike ilunõuannete ja maniküürinippidega leiate siit: beautyfromliz.blogspot.com

„Ma pole küll küünetehnikuks või meigikunstnikuks õppinud, kuid üritangi näidata tavalisele neiulevõi naisele, et iluvaldkond ei pea olema midagi kättesaamatut,” räägib Liis.“Kõike on võimalik tänapäeval interneti vahendusel õppida — ei ma ei mõtle siin igaühte, kes nimetab ennast Youtube’is iluguruks, vaid pigem neid, kes elukutseliste jumestajatena oma nippe „lihtinimesega“ jagavad. Videode vaatamine on siiski vaid mu vaba aja tegevus, põhiline tegevus on ikka väga ilukauges valdkonnas, nii et tõesti, blogi on ja jääb ainult hobiks.“