Teadlased on seda asja põhjalikult uurinud ja sellel müüdil pole mingit tõepõhja all — palsami hõõrumine juuksejuurtesse ei muuda su peanahka ega juuksejuuri rasvasemaks. Muudab hoopis see, et sa ei pese oma peanahka korralikult ega eemalda sellelt rasu.

Kui sa oled juba loomulikult rasusemat tüüpi juustega, siis ei muuda palsami kandmine juuksejuurtele olukorda küll mitte kuidagi.

Juuste kauem puhtana püsimine on tingitud hoopis muust — tuleb kasutada ühte lihtsat nippi, aga enamik inimesi seda ei tee. Kuidas sina pead pesed? Kas nii nagu enamik — paned šampooni pähe, ajad selle vahule ja siis loputad maha? Vale!

Õige on teha nii, et paned šampooni pähe, hõõrud laiali ja… hõõrud edasi. Masseeri šampooniga oma peanahka vähemalt ühe minuti vältel — ainult nii saad sa eemaldada sinna kogunenud rasu. Kiire peapesu annab ainult hetkelise efekti, sest enamik rasust jääb peanahale alles. Kui aga masseerid peanahka korralikult, saad pea päriselt puhtaks.

Nii et järgmine kord, kui duši all oled, kujuta ette, et oled juuksurisalongis ja masseeri oma peanahka nii nagu juuksur seda teeb. Lisaks sellele, et saad rasu eemaldatud, paraneb ka peanaha verevarustus ja pikas plaanis saavad su juuksed puhtamaks ja ilusamaks ning mis peamine — igapäevane pesu pole enam vajalik.

Allikas: Seventeen