Näonahale värskuse andmiseks soovitame nägu õrnalt arbuusitükiga hõõruda. Lase paar minutit mõjuda ja loputa.

Pehmendav ja sära andev mask - purusta väikses kausis kahvliga (seemneteta) arbuusi viljaliha, pool küpset banaani ning lisa pool tassi maitsestamata jogurtit. Kui kasutad segamiseks blenderit siis jälgi, et sa koostisained liiga ära ei purusta ja mask liiga vedel ei tule. Vajadusel kasuta rohkem jogurtit. Aseta saadud segu tunniks ajaks külmkappi jahenema. Seejärel kanna õhuke kiht maski puhtale nahale ja lase 15-20 minutit mõjuda. Loputa jaheda veega. Jogurtis leiduv piimhape ja ensüümid koorivad ja puhastavad õrnalt nahka samal ajal kui arbuus niisutab ja ravib.

Eaka naha hooldamiseks sobib hästi kui segada üks supilusikatäis arbuusi mahla ühe supilusikatäie purustatud avokaadoga. Kanna näole ja lase 20 minutit mõjuda. Loputa sooja veega. Avokaados leidub omega-3 rasvhappeid, mis aitavad nahka toita, ning C- ja E‑vitamiini, mis käituvad antioksüdantidena ja on vananemisvastaste toimega.

Kuiva nahka niisutav mask — sega omavahel üks teelusikatäis arbuusi mahla ühe teelusikatäie meega. Kanna näonahale ja lase 15-20 minutit mõjuda. Loputa sooja veega. Mee ja arbuusi koostoimel saavad niisutatud  ka kõige sügavamad nahakihid.

Värskendav näomask - sega omavahel ¼ tassi arbuusi, kaks supilusikatäit apelsini mahla ja kaks supilusikatäit kurgist pigistatud mahla. Kanna 15 minutiks näole ja loputa. Maski on hea teha kaks kuni kolm korda nädalas.

Põletikulisele ja aknele kalduvale nahale sobib hästi järgnev retsept: sega üks teelusikatäis arbuusimahla ühe teelusikatäie purustatud banaaniga. Kanna näole ja lase 10‑15 minutit mõjuda. Loputa sooja veega. Banaan rahustab ja pehmendab nahka samas kui arbuus toimib tõhusa õlivaba niisutajana.

Toniseeriv näovesi — sega omavahel üks tass arbuusist pressitud mahla ja üks supilusikatäis sidruni mahla ning kanna saadud segu vatiga näole ja loputa. Näovee igapäevane kasutamine muudab naha pehmeks ja säravaks. Säilitada külmkapis.

Päikesepõletuse korral soovitame leotada vatipadjakesi värskest arbuusist pressitud mahlas ja kanda põletatud piirkondadele. Lase mahlal 15 minutit mõjuda ja loputa leige veega.

Arbuusi jalakoorija on üks tõeliselt värskendav kogemus, mida tasub suvel pediküüri tehes kindlasti järele proovida. Sega omavahel pool tassi purustatud arbuusi ühe supilusikatäie purustatud mandlitega ja ¼ tassi maitsestamata jogurtiga. Kanna saadud koorijat ringjate liigutustega jalgadele ning loputa ja patsuta kuivaks. Valmista alati ainult  nii palju kui ära kulub, sest segu säilib külmkapis värskena vaid 48 tundi.