Magamine

Muidugi vajad sa korralikku ilu-und, kuid kas teadsid, et kui su patja katab vale padjapüür, võib uni sulle hoopiski kahju teha? Vale padjapüür imab su näolt niiskuse ja kuiv nahk teatavasti vananeb kiiremini. Samuti võib see jätta su näole inetuid triipe ja tekitada kortse.
Selliste olukordade vältimiseks soovitatakse vahetada tavalised puuvillased voodiriided siidist linade ja padjapüüride vastu. Siid sisaldab aminohappeid, mis takistavad niiskuskadu ning seega ei pea sa vähemalt magamise ajal kortsude pärast muretsema.

Meikimine

Ühendkuningriigi naised kasutavad keskmiselt 12 ilutoodet iga päev. Nda ei tea, et tooted võivad välimusele pigem kahjuks kui kasuks tulla. Paljud naised kannavad näokreemi peale sõrmedega, aga kui paljud meist pesevad enne selle toiminguga pihta hakkamist käsi? Targemad taipavad küll hommikul enne meikimist korralikult käed puhtaks pesta, kuid unustavad seda teha iga kord, kui päeva jooksul meiki värskendama hakkavad.
See aga meie nahale ei meeldi. Meie kätel on tohutult baktereid ja kätega nägu puudutades kanduvad pisikud loomulikult ka näole. Seal tekitavad need omakorda ebameeldivaid punne ja põletikke. Et neid vältida, desinfitseeri käed iga kord enne kosmeetikatoodete kasutamist!

Kõrrega vee joomine

Loomulikult pead sa piisavalt vett tarbima, et su nahk särava ja kaunina püsiks, kuid pööra tähelepanu ka sellele, kuidas sa vett jood. Pudelist või kõrrest joomine mõjub su huultele ja suu ümbrusele sama hävitavalt kui suitsetamine, tekitades kiiresti koledaid kortsukesi.

Seega unusta kõrred ja pudelid ning joo vett nüüd ja edaspidi klaasist!

Sõpradega vestlemine

Pole midagi paremat kui tundide kaupa sõbrannadega telefonis lobiseda. meie nahk aga nii ei arva. Mõtle nüüd, kuhu sa päeva jooksul oma telefoni paned. Kohvikulaud, garderoobi tool, poelett, auto topsihoidja, avaliku tualeti kraanikausi äär... rõve! Nüüd sa vist taipad, miks su telefon võib olla süüdi su punnide ja vistrike tekkes. Usume, et nüüdsest mõtled natuke hoolikamalt, kuhu sa oma telefoni asetad ning hoiad antibakteriaalsed salvrätid alati käepärast, et ka oma telefon puhtaks teha.

Juuste pesemine

Kui sa tahad oma juukseid ja nahka kaua kaunina hoida, väldi šampoone ja pesuaineid, mille koostisesse kuulub sodium laureth sulphate. Kahjuks kasutatakse seda ühendit väga paljudes kosmeetikumides, seega pead poes põhjalikku detektiivitööd tegema, kui soovid ilma SLS`ita toodet leida.

SLS (Sodium Lauryl Sulphate), ehk eesti keeles naatriumlaurüülsulfaat, on tõepoolest väga kahjulik lisaaine, mida kasutatakse šampoonides ja hambapastades selleks, et toode "vahutaks".

SLS on nahka ärritav, see imendub läbi naha ning ladestub organismi pikaks ajaks (ei välju organismist kergesti). Võib kahjustada südant, maksa, aju, võib tekitada kahjustusi silmadele (ka läbi naha imendudes, mitte otse silma sattudes).  Võib põhjustada kurguärritust ja köha ("kuiv kurk"),  peavalu, iiveldust ja oksendamist, vahendab puhaselu.paabel.ee

Allikas: iVillage.com