Kas vahel on duši alt tulles tunne, et nahk on seljas numbri võrra väiksemaks jäänud? Ja kas juuksed nägid enne pesemist paremad välja kui nüüd? Vaata oma pesemisharjumused üle — äkki leiad põhjuse.

1. Sa oled duši all liiga kaua

Kuigi tundub, et peaks olema vastupidi, võib liiga pikk duši all ligunemine su nahka hoopis kuivatada, eriti kui sa kasutad liiga kuuma vett. Põhjuseks on see, et kuum vesi eemaldab sinu nahalt selle naturaalse õlikihi. Nii muutub su nahk ka tundlikumaks ja kergemini võivad tekkida ärritused ja ekseemid. Ohutu aeg duši all viibimiseks on kuni kümme minutit.

2. Sa kuivatad ennast liiga innukalt

Soovitav on oma nahk kuivaks mitte hõõruda, vaid patsutada, sest hõõrumine ärritab su nahka. Juukseid pole samuti soovitatav rätikuga nühkida, vaid neist lihtsalt suurem vesi lihtsalt välja pigistada. Vägivald ainult lõhub neid.

3. Sa kasutad liiga vängeid dušigeele ja koorijaid

Mida vängem on toote lõhn, seda vängem on ilmselt ka ta toime. Kasuta nii palju looduskosmeetikat kui võimalik ja sega koorijad ja juuksemaskid endale ise kokku —  su nahk tänab sind.

4. Sa pesed oma juukseid iga päev

Liiga tihe juuste pesemine kuivatab ja kahjustab neid. Eriti hull on asi siis, kui sa kasutad selleks kuuma vett — siis tuhmub ka su juuste värv. Juustele on kõige parem, kui sa neid külma veega pesed, aga kui sa seda ei suuda, siis aitab ka ainult külma veega loputamine.

5. Sul on kare vesi

Siin ei saa sa ennast muidugi süüdistada. Kui sul on kare ehk kõrge mineraalisisaldusega vesi, siis ärritab see paratamatult su nahka ja juukseid. Kõik, mida sa teha saad, on kasutada veepehmendajaid ja sügavpuhastavaid seepe-šampoone.

Allikas: Women’s Health Magazine