1. See teeb su naha pehmemaks

Koorimine muudab su naha pehmeks ja näo katsudes siidiseks. See on nii sellepärast, et koorimine eemaldab näolt surnud naharakud, mis tekitavad nahapinnale kareduse.

2. See võitleb vananemise tunnustega

Näo koorimine annab sulle nooruslikuma välimuse, sest surnud rakud naha pinnal muudavad kortsud nähtavamaks. Kuigi nahal on ka endal võime surnud rakke hüljata, aeglustub see protsess vananedes. Nii saame nahka koorides peita tõendusmärke, et me vananeme. Jee!

3. See võitleb vistrikega

Näo koorimine eemaldab nahaalused ummistused, nii et vistrikke ei teki enam nii palju. Just neesamad surnud rakud hoiavad rasu poorides kinni ja sellest vistrikud tekivadki. Teisalt, kui sul juba on akne, võib koorimisest tingitud nahaärritus aknet agressiivsemaks teha — nii et eelkõige tuleb olla mõistlik ja jälgida oma naha vajadusi.

4. See on hea nahatoonile

Koorimine eemaldab lisaks surnud rakkudele ka mustuse ja liigse rasu, nii et nahatoon muutub säravamaks ja ühtlasemaks. Uued naharakud, mille koorimine paljastab, annavad nahale alati värskema väljanägemise.

5. See paneb su teised nahahooldusvahendid paremini mõjuma

Kui surnud naharakke enam ees ei ole, saavad su puhastajad, niisutajad ja toonikud palju sügavamale imenduda ja rohkem head ära teha. Kui sa oma nägu kunagi ei koori, saavad ka teised tooted teha tööd ainult naha pealispinnal.

See, kui tihti sa peaksid oma nahka koorima, oleneb su nahatüübist. Rasusema nahaga rohkem, kuivema ja tundlikumaga vähem. Pea nõu oma nahaarsti või kosmeetikuga, et leida just endale sobiv režiim.

Allikas: She Knows