Teleri vaatamine

Oled kindlasti kursis, et igaõhtune teleri ees vedelemine ei mõju su vööümbermõõdule just eriti hästi. Aga kas teadsid ka seda, et see võib su eluiga oluliselt lühendada?

Queenslandi ülikooli teadlased selgitasid välja, et tunniajane telerivaatamine võib su elueast koguni 22 väärtuslikku minutit röövida! Lisaks on telerifännidel suurem oht haigestuda Alzheimeri tõppe.

Pudelist ja kõrrest joomine

Tõenäoliselt tead, et see, mida sa jood, mõjutab su välimust. Sama oluline on tegelikult ka see, kuidas sa jood. Kõrrest ja otse pudelist joomine tekitab suu ümber kortsukesi täpselt sama palju kui suitsetamine. Seega unusta pudelid ja kõrred ning kalla jook edaspidi alati klaasi. 

Liiga vähe või liiga palju treeningut

Trenni olulisust välimuse ja enesetunde parendamisel on raske üle hinnata. Treening annab sulle hea enesetunde, vähendab rasvumise ja südamehaiguste riski ning hoiab ka su aju noorena. Lisaks vähendab regulaarne trenn Alzheimeri riski, tõstab su tuju ja hoiab sind energilisena.

Muidugi on positiivne efekt ka su jumele, mis püsib treenides selge, ilus ja nooruslik. 

Treeninguga üle pingutamine aga tõstab artriidiriski, seega ei ole mõtet üle ka pingutada.

Keskküte

Naised kulutavad tuhandeid eurosid noorendavate kreemide ja seerumite peale, kuid nullivad samas kõik pingutused teadmatult igapäevaste apsudega. Keskküte ja soojapuhurid, mis külmal ajal pea igas korteris ja majas huugavad, kuivatavad nahka ja tekitavad enneaegseid kortse. Keera küte võimalikult madalaks ning kanna sooja saamiseks rohkem riideid. Õhuniisutajad on samuti väga head abimehed. Kui spetsiaalset niisutajat pole, on abi ka klaasitäiest veest toanurgas või radikatele asetatud märgadest rätikutest.

Suhkur

Esiteks ei ütle su vöökoht päris kindlasti sulle suhkru tarvitamise eest "aitäh," teiseks põhjustab liigne suhkrutarbimine kortse. Vaheta valge suhkur naturaalsete magustajate vastu välja ja su nahk on sulle tänulik.

Su töö

Ilma tööta on muidugi üsna raske hakkama saada, kuid paraku on töötamine enneaegse vananemise peamine põhjus. Esiteks on töö paljude jaoks suur stressiallikas. Stress tõstab südamehaigustesse haigestumise riski ja kiirendab vananemist. Teiseks jääb inimestel, kes töötavad palju, vähem aega tervislikult toitumiseks, treeninguks ja lõõgastumiseks.

Seep

Seep on küll üks vahend, millest peaksid nüüd loobuma. Seep kuivatab nahka, kahjustab naha loomulikku kaitsekihi ja seetõttu on kortsud kerged tekkima. Vaheta oma tavaline supermarketiseep kvaliteetse ja neutraalse PH tasemega pesuvahendi vastu ja pea meeles, et liigne pesemine kahjustab su nahka tõsiselt.

iPodi kuulamine

Kuulmislangus on üks vananemise märkidest. Ning valju muusika klappidest kuulamine võib kuulmise langusele tublisti kaasa aidata.

Su padi

Kui magad igal ööl ühe külje peal, üks näopool patja surutud, võid varsti sellelt näopoolelt rohkem kortsukesi avastada! Parim magamisasend on selili. Võid ka vahetada oma puuvillase padjapüüri siidist või satiinist katte vastu, mis on natuke nahasõbralikumad materjalid.

Vähese rasvasisaldusega dieedid

Rasvast loobumisega ei tee sa oma kehale teenet. Kaal hakkab kindlasti langema, kuid koos kaaluga ka langeb ka naha niiskustasakaal. Rasvhapped, mida saad näiteks rasvasest kalast, pähklitest ja seemnetest, on hädavajalikud selleks, et püsiksid noorena, ilusana ja värskena.

Allikas: iVillage