1.       Rohke masseerimine on suureks abiks

Tselluliit on ennekõike naha kvaliteedi probleem. Ja nõrga sidekoe vastu (mis on pea kõigil naistel) aitab ainult üks: vereringe elavdamine. Kuidas seda teha? Nahka järjekindlalt ja igapäevaselt masseerides, sest just nii jõuavad toitained iga väiksemagi rakuni. Siinkohal väike nipp punase vaiba kuulsustelt: koorige oma nahka meresoolaga, seejärel peske see maha, masseerige sisse külmalt pressitud oliiviõli ning mässige reied mõneks ajaks fooliumisse. Tulemuseks on sile nahk, mis kestab tunde.

MÜÜT: Püsiv päevitus varjab iluvigu ja teeb naha optiliselt siledamaks. Jama! Päike hävitab meie elastseid kudesid. Sohki teha on küll lubatud, aga ainult isepruunistuvate kreemide abil.

2.       Saledus apelsinikoorenaha eest ei kaitse

Rasvkudede hulk avaldab mõju küll sellele, kas tselluliit üldse tekib, aga mitte sellele, kas see nähtavaks muutub. Sest ka naistel, kes on muidu saledad, tekib apelsinikoorenahk, kui nende sidekoed ning kiht naha ja nahaaluse koe vahel, mis on sama peen kui ämblikuvõrk, on väga järeleandlikud.

MÜÜT: Tselluliidi vastu võitlemiseks tuleb ilmtingimata alla võtta. Kindlasti mitte! Kas 98% naistest on siis liiga paksud? Dieedid pole lahendus, sest vähene toitumine viib ainult selleni, et tekib kurikuulus jo-jo efekt. See tähendab aga omakorda, et ühel hetkel nahk venib, teisel aga tõmbub kokku, siis jälle venib ja nii edasi… Kui kaua peaks meie kaitsekiht nii ilma väsimusemärke ilmutamata vastu pidama? Palju tõhusam on oma ainevahetust lihtsalt reguleerida, et rasvade ladustamine ja -lagundamine toimiksid võimalikult optimaalselt.

3.       Tselluliidivastases võitluses on ja jääb parimaks abivahendiks kofeiin

Kofeiini tuntakse õigustatult rasvatapjana. Seetõttu leidub imerohtu ka pea igas tselluliidivastases tootes ja seda kasutatakse spaades osana ravist. Kõige tähtsam on ennekõike toimeaine kontsentratsioon. Seetõttu tuleb tähele panna, et ekspertide arvamuse kohaselt peaks see olema vähemalt 2 protsenti. Kofeiini uued ja efektiivsed konkurendid on aga ka vitamiini-infusioonid. Üks kuni kaks korda kuus 7,5 grammi C-vitamiini koos B-kompleksi vitamiinidega peaks aitama tugevdada kõhrkudesid ja nii nahast väljaulatuvad rasvarakud tagasi suruma.

4.       Polstri vähendamisele aitavad kaasa tugevad musklid

… sest otseselt põletab keha rasvu ainult muskleid kasvatades. Seetõttu mõjub kombinatsioon eesmärgipärasest jõu- ja kergest kestvustreeningust Teile kõige paremini. Kui olete parandamatu telekahaige (me teame seda tunnet…), siis teadke, et ka ainult üks kord nädalas ettevõetud musklitreening on parem kui mitte midagi. Sellele lisaks tuleks aga kindlasti teha ka kõigile tuntud igapäevaharjutusi: käia treppidest ja mürgeldada lapse või koeraga. Juba 10 minutist (!!!) piisab, et elavdada Teie vereringet, kiirendada ainevahetust ning seeläbi ka kudedesse rohkem hapnikku pumbata. Tulemuseks on märgatavalt tugevamad kollageenikiud.

MÜÜT: Sörkides joostakse tselluliit automaatselt maha. Suur eksimus. Paljud meditsiinitöötajad soovitavad antud treeningmeetodist lausa hoiduda, kuna jooksmisel tekkiv pidev põrutus kurnab naiste sidekudesid. Parim spordinipp on Teie jaoks hoopiski rattaga sõitmine.

5.       Mõnikord maksab ilu (kahjuks) palju

Ultraheli- ja raadiosagedusravi näitavad küll hämmastavaid tulemusi, kuid on samas hirmkallid. See-eest kestab nende efekt vähemalt 2 aastat.

MÜÜT: Rasvaimu on küll radikaalseim, aga samas parim protseduur tselluliidi vastu võitlemiseks. Paljud kirurgid ja teised asjatundjad nii ei arva. Uuringutega on isegi tõestatud, et rasvaimu tagajärjel muutub apelsinikoorenahk tunduvalt märgatavamaks, kui ta seda varem oli.

6.       Loodust saab üle kavaldada

Teatavasti näeb inimese geneetiline kood ette, et keha peab viletsamate aegade tarvis puusadel ja reitel rasva ladustama. Täielikult ei saa me sellele vanamoodsale reeglile küll vastu astuda, kuid veidi mänguruumi siiski jagub. Näiteks võite Te jõusaali rattaga sõitma minnes kasutusele võtta spetsiaalsed õhukambritega püksid, mille abil muutub tagumikule ja reitele avaldatav surve iga pedaalivajutuse ajal. Kudesid vaheldumisi koormates ja lõdvestades kiireneb aga vereringe ja vee kudedest väljaviimine.

7.       Alati on paremaid meetodeid

Ameerika garaažides võib viimasel ajal tihtipeale näha naisi, kes otsivad meeleheitlikult taga oma meeste poleerimismasinaid. Mida see veel tähendama peaks? USA arstid on reetnud, et antud seadeldise näol on tegemist ka imelise abivahendina tselluliidivastases võitluses. Kõlab harjumatult? Seda küll, aga samas funktsioneerib masin täpselt samamoodi nagu kosmeetilised massaažiseadmedki. Läbi vibratsiooni satub mikrotsirkulatsioon impulsi, nahk muutub roosiliseks ning sidekoed on treenitud ja rohkem pingul. Stiilsem on muidugi kasutada Londoni kuulsaimas kaubanduskeskuses Harrod’sis kõiki müügirekordeid purustanud „Honey Belle Body Bufferit”, mille saab endale soetada vaid tühise 385 briti naela eest.

8.       Hapu teeb naha pringiks

Taimetee ja mineraalvesi sidrunimahlaga elavdavad seedimist ning aitavad kaasa ainevahetuse ja toitainete transpordi efektiivsemale toimimisele.

MÜÜT: Päevas peab jooma vähemalt 2 liitrit vett. Mitte ilmtingimata. Kui inimene toitub mõistlikult ning sööb palju värskeid puu- ja juurvilju, siis omandab tema keha niigi ohtralt vedelikke. Sellisel juhul piisab päevas 1 liitri vee joomisest.

9.       Teravus kütab rasvarakud kuumaks

Tselluliidile on täiesti vastumeelsed värsked juurviljad ja linnu- või kalalihast pärinev proteiin. Ja nüüd kõige olulisem nõuanne: maitsestage oma toidud kindlasti teravalt! Tugevalt vürtsitatud roogade söömine annab ajule kiiremini signaali, et kõht on täis, ja ained nagu näiteks tšillis sisalduv kapsaitsiin aktiviseerivad kudede vereringe, mis tähendab aga seda, et rasvarakud saavad rasvast lõpuks ometi vabaks! Mis on tselluliidile aga meeltmööda? Liigne suhkru või süsivesikute tarbimine. Viimaseid omandate Te näiteks nuudleid, saia või pitsat süües. Seeläbi kihutab Teie insuliinitase aga kõrgustesse, mis omakorda aeglustab rasvade lagundamist. Lisaks sellele tuleks vältida madala rasvasisaldusega- ja valmistooteid. Mõlemad sisaldavad ohtralt erinevaid suhkruliike, mis on sinna lisatud ennekõike selleks, et hoolimata rasvasisalduse vähendamisest originaalilähedane maitse saavutada.

10.   Me peame hoolsad olema

Ükski kreem maailmas, olgu see nii kallis kui tahes, ei suuda tselluliiti täielikult hävitada. Seda ei kinnita ka üksi tootja. Pigem lubavad nad leevendada sellega kaasnevaid väliseid märke. Seega tuleb apelsinikoorenahaga lihtsalt tegeleda. Inimene, kes ennast kaks korda päevas pühendunult kreemitab ja masseerib, võib hiljemalt kahe nädala pärast tõdeda, et erinevus on märgatav ning naha kvaliteet paranenud. Parimate toimeainetena tasuks kõrva taha panna kofeiin, viinapuu ekstrakt, rosmariin, seeder ja kamper.

Allikas: petra.de