Õlimassaaž

Masseeri oma peanahka sooja oliiv- või seesamiõliga ning keera seejärel endale rätik ümber pea. Lase paar minutit mõjuda.

Naturaalne õunaäädikas

Pärast pea šampooniga pesemist, loputa seda naturaalse õunaäädikaha. See puhastab pea väikestest lahtistest nahatükkidest. Jäta juustesse paariks minutiks mõjuma ka segu veest ja õunaäädikast (kokku segamiseks kasuta võrdsetes osades vett ja äädikat) enne, kui kiharad veega täiesti puhtaks loputad.

Peedimahl

Henna koostises leiduv peedimahl ei ole ainult kasulik su sügelevale peanahale, vaid aitab ka juuste väljalangemise vastu võidelda. Segades seda ingveriga, muudad mahla eriti kasulikuks.

Lambaläätse seemned

Leota seemneid üleöö ja purusta need seejärel ühtlaseks massiks, kuni nendest pasta moodustub. Seejärel kanna see õrnalt peanahale ja lase 45 minutit mõjuda. Seejärel loputa.

Mandlipasta

Sarnaselt lambaläätse seemnetele hoia mandleid üleöö vees ja valmista neist seejärel pasta. Sega see oliivõliga ning masseeri segu endale pähe viie minuti jooksul. Lase natuke mõjuda ja loputa.

Sidrunimahl

Tilguta oma peanahale sidrunimahla ja seejärel hõõru see laiali. See võib hakata sügelema ja natukene isegi nahka ärritada, kuid seda seetõttu, et see toimib. Hoia mahla peas tunni jahu ja seejärel pese juuksed šampooniga puhtaks. Korda protsessi kaks-kolm korda nädalas.

Hapupiim

Kalla hapupiim kaussi ja lase sel köögilaual kolm päeva seista. Selle aja jooksul pärmist tekkiv “elu” tagab kõõmale kindla surma. Määri hapupiim peanahale, masseeri ja lase mõjuda.

Aaloe vera

20 minutit enne pesema minemist hõõru enda peanahale aaloe verat. Lase mõjuda ja pese seejärel šampooniga.

Kookosõli

Sega supilusikatäis sidrunimahla viie supilusikatäie kookosõliga. Masseeri peanahka saadud seguga, lase 3-4 tundi mõjuda ja pese seejärel pea korralikult puhtaks.

Õunad ja apelsinid

Tee võrdses koguses apelsinidest ja õunadest pasta ja masseeri see oma peanahale. Lase 20-30 minutit mõjuda, siis pese pea puhtaks.