* Sinu hambahari on suurepärane abimees, millega taltsutada allumatuid juuksalke. Pihusta lakki hambaharjale ja modelleeri. NB! Ära kasuta juustel sama harja, millega hambaid pesed.

* Niisuta juukseotsi mandlivõiga. Orgaaniline mandlivõi annab kuivadele juustele tugevuse tagasi. Hoia maski peas umbes pool tundi ning loputa hoolikalt.

* Föönisoengut pikenda kuivšampooniga. Kas väljusid just juuksuritoolist ning tahad oma volüümikat seongut hoida? Pihusta kuivšampooni peanahale, hõõru sisse ja kammi juuksed läbi. 

* Föönitamisel kasuta sooja õhu asemel külma õhu režiimi. Külm õhk on juuste ja peanahaga õrnem, lukustab karvanääpsu ning fikseerib soengu.

* Sidrun ja õlu panevad juuksed särama. Juuksestilist Oscar Blandi soovitab segada omavahel sidrunimahl ja klaas õlut ning lasta segul peas taheneda umbes viis minutit. Kõige parem on samal ajal viibida päikese käes. Hiljem pese juuksed puhtaks ning ära unusta palsamit.

* Kui tahad juukseid kodus värvida, tee seda tööpäeviti ja tööajal. Enamik kosmeetikabrände lisavad oma kontaktinfo tootepakendile, nii on hea vajadusel abi küsida.

* Kasuta õigeid vahendeid. Enne kuumtöötlemist kasuta spetsiaalset kuumakaitsespreid ning föönitamisel kasuta ioonfööni, mis kuivatab kiharaid kiiremini.

* Tahad ekstrasäravaid juukseid? Mesi on su saladus. Lisa üks supilusikatäis mett palsamile või maskile — see kooslus tõstab esile heledamad salgud ning sina näed välja justkui soojamaareisilt saabunu.

* Loputa oma lakka külma veega. Proovi juukseid pesta nii jäise veega, kui suudad taluda. Külm vesi sulgeb karvanääpsud, annab juustele lisasära ja siidisust.

* Taimetee muudab juuksed heledamaks. Keeda vesi, lisa kummelit ning jahuta. Pritsi segu kuivadesse juustesse — see muudab heleda pahmaka veel heledamaks.

* Oliiviõlimask teeb imesid! Oliiviõli niisutab, eemaldab kahusust ning annab kiharatele elastsust. Kasuta õli kord nädalas ning loputa hoolikalt, vajadusel pese pead kaks korda.

Allikas: InStyle