Siin on mõned viisid, kuidas peaksid oma nahaga alates 25. sünnipäevast alates käituma:

1. Väärtusta seda, mis sul on

Sa oled veel noor ja ilus ega vaja kümneid kosmeetikatooteid, et ilus välja näha, kortse siluda, nahka pinguldada või muude vananemisilmingutega tegeleda. Su eesmärk peaks olema hoopis praeguse seisu väärtustamine ja säilitamine.

Mida teha? Iga kord, kui mõnda kosmeetilist vahendit kasutad, mõtle, kas see aitab sul praegust ilu säilitada või hoopis muuta? Kui vastus on “muuta”, võta see kasutusele alles kümne aasta pärast.

2. Ära kuivata nahka!

Naha niisutamine peaks olema su mantraks ja sa peaksid seda tegema 24/7 nii seest kui ka väljast. Esimeste vananemisilmingute taga on vähene niisutamine ja kuigi see, et su nahk kaotab niiskust on vältimatu, saad seda siiski aeglustada.

Mida teha? Kasuta tooteid, mis sisaldavad hüaluroonhapet ja teisi niisutavaid komponente. Pista kotti ka värskendav näosprei ja ära unusta vett juua.

3. Ära näpi

Su nahk peab saama hakkama kohutavate mõjutajatega nagu aeg, gravitatsioon, saastatus ja teised negatiivsed faktorid. Miks sa siis teed tema jaoks selle ülesande veel raskemaks ja kahjustad ise oma naha tervist? Arvad, et sina pole süüdi? Millal sa viimati oma nägu puudutasid: toetasid lõuga vastu kätt, kratsisid nina või kasvõi magasid kõhu peal? Ja enne oma näo puudutamist näppisid sa kindlasti ka oma nutitelefoni, autorooli või midagi muud, eks? Selle kõige tagajärjel satub su nahale igasugust mustust.

Mida siis teha? Lihtne: ära näpi kogu aeg oma nägu! Ära hõõru silmi (isegi puhaste kätega), osta endale siidist padjapüürid ja vahetan neid 1-2 korda nädalas, pärast näo pesemist tupsuta see kuivaks, mitte ära hõõru, hoia telefoni alati nahast eemal…

4. Kaitse end päikesepõletuse eest

Pole vahet, kui mitu korda nahaarstid päevitamise kahjulikkust rõhutanud on, paljud inimesed löövad sellele ikka käega ja sätivad end kuuma päikese kätte kõrbema.

Mida teha? Pea meeles kõige olulisemat reeglit: kui su vari muutub lühemaks, kui su pikkus, on see märk selle kohta, et peaksid end päikese eest varjama. Lisaks osta head päevituskreemid, mis su nahka nii enne kui ka pärast päevitamist kaitsevad. Ja viimaseks: armasta enda loomulikku nahatooni ja kaitse seda kreemide ja mütside abiga.

5. Loobu halbadest harjumustest

Halbu harjumusi nimetatakse halbadeks, sest need kahjustavad su tervist ja kuna nahk on väga tundlik erinevate muutuste suhtes, tähendab see seda, et su halvad harjumused kahjustavad ka su välimust. 25aastasena võiksid ju juba teada, kuidas need tegevused su kehale mõjuvad ja olla ka piisavalt tark, et neid vältida.

Mida teha? Ära alusta igal esmaspäeval uuesti, sest sa tead ju ise ka, et kui reede kätte jõuab, langed taas vanade harjumuste lõksu. Selle asemel alusta pisikeste sammudega, näiteks, kui oled harjunud hilja magama minema, mine edaspidi varem ja mine iga päev samal ajal. Kui sa sellega lõpuks ära harjud, on juba palju lihtsam magamaminekuaega veel varasemaks tuua.

6. Puhasta, puhasta, puhasta!

Paljud meist elavad suurtes linnades, kus võib puhtast õhust vaid unistada. Nahk on üks olulisemaid asju, mis meid õhus leviva mustuse, mikroobide ja bakterite eest kaitseb, mistõttu tuleks teda igal õhtul selle eest tänada ja puhastada nahk kõigest sellest, mis sinna päeva jooksul kogunenud on.

7. Investeeri kvaliteetsesse kosmeetikasse

Ole teadlik sellest, mida sa oma nahale kannad. Reeglina püsib hommikune meik su nahal terve päeva ja seega mõjutab ka seda terve päeva. See, kas see mõju on positiivne või negatiivne, oleneb toodete kvaliteedist.

Mida teha? Osta tooteid moto järgi, et mida vähem, seda parem. Eelista jumestuskreemi ostes kergemaid variante, puhasta oma meigipinsleid igapäevaselt, hoia tooteid korrektselt ja kontrolli aeg-ajalt ega mõne toote kehtivusaeg pole läbi. Ära tunne end halvasti, kui pead mõne asja ära viskama. See kõik on su tervise ja kauni väljanägemise heaks hädavajalik.

8. Naerata!

Esimesed kortsud, mis su näole ilmuvad, näitavad ära, milliseid emotsioone sa oma elu jooksul kõige rohkem kasutanud oled. Seetõttu on kortsude järgi ka väga lihtne ära näha, milline inimene sa oled.

Mida siis teha? Kui sa ei taha, et su nägu kaunistaksid pidevalt mossitava inimese kortsud, proovi oma emotsioone kontrollida. Teiste sõnadega: naerata rohkem! Mida rohkem seda teed, seda tõenäolisem on, et naeratus jääb su näole veel kauaks nähtavale.

9. Pööra tähelepanu ka muudele piirkondadele

Jah, su nägu võib öelda rohkem kui tuhat sõna ja seetõttu kiputakse just selle väljanägemisele keskenduma, aga tegelikult ei tohiks unustada ka teisi piirkondi, mis võivad su vanuse reeta.

Mida teha? Hoolitse ka oma kaela, dekoltee ja käte nooruslikkuse eest, puhastades, toniseerides, niisutades ja kaitstes neid.

10. Hoolitse oma juuste eest

Kui hoolitsed regulaarselt oma juuste eest, hoiad ära nende väljalangemise, katkised otsad, liiga vara tekkinud hallid juuksekarvakesed ja kõõma. Üllatuslikult pole rikutud juuste puhul süüdi vaid kosmeetikatooted, mida kasutame, vaid ka meie endi halvad harjumused.

Mida teha? Tarbi rohkem piimatooteid, täisteravilju ja tooreid köögivilju, sest just need aitavad hoida juukseid tervena. Proovi vältida juuste kuumtöötlemist ehk pidevat föönitamist, sirgendamist ja lokitamist. Kaitse oma juukseid päikese eest ja kasuta spetsiaalseid hooldustooteid. Ka juuksemaskidest on palju kasu.

11. Sinu elustiil

Kui soovid võimalikult kaua noor välja näha, pead esmalt vaatama üle oma harjumused ja elustiili. Paraku pole olemas ühtegi imerohtu, mis kaotatud aastaid su nahalt kustutada suudaks, aga piisav uni, vähem stressamist, suitsetamisest loobumine ja tervislikult toitumine aitavad vananemist vähemalt kauem vältida. Enese eest hoolitsemine pole raske, kui sellest saab su igapäevane harjumus.

Seega, armasta oma keha, hoolitse selle eest ja muuda maailm oma naeratusega kaunimaks.

Allikas: BrightSide