Ära nüüd kohe nahaarsti juurde torma. Esmalt vaata seda nimekirja - siia on kogutud viis suurimat möödalaskmist.

1. Kauakestev kuum vann või dušš. Kuum vesi koorib su nahalt keha kaitsva rasukihi (mh rasvhapped ja keramiidid). Just seepärast tunned  naha kuivust ja sügelust. Kuid pesema ometigi peab: ole soojas (mitte kuumas!) vees maksimaalselt 10-15 minutit. Väldi kuuma vett ka käsi ja nägu pestes.

2. Vahutavad puhastusained. Puhastusained nagu desodoreerivad seebid ja vahutavad näopesukreemid sisaldavad aineid,  mis koorivad nahalt loomuliku rasukihi ja kahjustavad nahka. Ka mõned šampoonid sisaldavad nahka ärritavat sulfaati. Pestes tasub meeles pidada ka pesujärjekorda: alustuseks juuksed, siis nägu ja seejärel kogu ülejäänud keha. Su nahale võivad halvasti mõjuda ka alkoholi- ja veepõhised puhastusvahendid, vahuvannid ja tugevalt lõhnastatud seebid. Võimalusel kasuta rasva baasil tehtud lõhnata seepe ja pesuvahendeid.

3. Tugev kuivaks hõõrumine. Väldi naha nühkimist. Selle asemel vajuta keha kuivaks või lase hommikumantlisse mähituna kuivada. Kohe kuivatamise järel kreemita keha korralikult sisse - nii saad nahka lukustada kogu vajaliku niiskuse.

4. Liiga tugevad koorimiskreemid. Jah, nahka tuleb ikka vahel koorida, kuid liiga tugevate koorijatega võib see nahale pigem halvasti mõjuda. Tuule- või külmatundliku naha puhul peaks koorijatega eriti ettevaatlik olema. Külmematel aastaaegadel võiks koorimise asemel teha nahale hoopis hapniku- või niisutavat maski.

5. Päikesekreemi unustamine (ka talvel) võib samuti su nahka rikkuda. Miski ei kuivata ega kahjusta nahka rohkem kui päikesepõletus ja UVA-kiirgus. Eriti tähtis on päevituskreemi kasutada mägedes suusapuhkusel viibides, sest kõrgemates piirkondades on päikesekiirgus veelgi tugevam. Talvel on sobiv kasutada kreemi, mille kaitsefaktor on 15. Rolli mängib ka UVA/UVB kiirguse kaitse.