1. 60 protsenti kehale kantavatest ilu- ja hooldustoodetest imenduvad naha kaudu meie organismi. Nii võib pika elu jooksul imenduda erinevatest kreemidest ja teistest hooldustoodetest kehasse kilode viisi erinevaid koostisosi.

2. Sünteetilised koostisosad võivad põhjustada naha ärritust ja allergilisi reaktsioone. Sünteetilisteks aineteks on parabeenid, mineraal- ja silikoonõlid ning muud naftasaadused, samuti paljud lõhna-, värv- ja säilitusained.

3. Looduskosmeetikas kasutatakse säilitusainetena selliseid looduslikke ühendeid, mida toiduainetööstusteski. Need sobivad erinevatele nahatüüpidele, on ohutud ega tekita allergilisi reaktsioone. Me ju valime, mida suhu paneme, samamoodi tuleb valida, mida endale peale määrida.

4. Sünteetilised koostisosad pole koormavad üksnes organismile, vaid ka ümbritsevale keskkonnale. Juba tootmisprotsessis jõuab palju kahjulikke aineid vette või atmosfääri. Suurimaks probleemiks on mikroplast, mida kasutatakse erinevates kosmeetikatoodetes, muuhulgas kehakoorijates, juuksehooldustoodetes ja isegi hambapastas. Tegemist on plastikuga, mis looduses ei lagune ja vees ei lahustu ning kuna osakesed on väikesed, ei pea neid kinni ka reoveepuhastid, kust plastik jõuab veekogudesse ning koguneb seal mereimetajate, -lindude ja teiste veeorganismide seedesüsteemi.

5. Nii nagu imedieetidel on vaid lühiajaline mõju, tikub olema ka sünteetiliste kosmeetikatoodetega. Nähtav tulemus on kunstlike ainetega küll kiiremini näha, aga pikaajaline mõju on looduskosmeetikal tõhusam.

6. Looduslik kosmeetika nõuab aja mahavõtmist ja endale pühendumist. Esmalt võivad nahk või juuksed isegi streikima hakata, sest on harjunud järjepideva sünteetilise turgutamisega ja võõrdumine võib võtta aega. Kui nahk looduslike valikutega ära harjub, hakkavad ka tulemused märku andma.

7. Looduslikke koostisosi on kehahoolduses kasutatud aastasadu, seega on need tuhandeid kordi läbiproovitud ja nende mõju selgem.

8. Looduskosmeetika pole enam väikeste ettevõtjate nišiäri. Paljud suurtootjate tuntud brändid on hakanud üha enam looduslikke komponente kasutama ja nende olulisust rõhutama. Kui kokku pannakse pikaaegne kogemus, tänapäevane tehnoloogia ja looduslikud koostisosad, võib eeldada, et tulemus on tõhus.

9. Pole olemas nahatüüpi või nahaprobleemi, millele aastasadade jooksul poleks loodusest abi leitud. Paljud tuttavad taimed ja köögis kasutatavad õlid on tõhusad, kui teada, mis on mille jaoks hea.

Siinkohal tasub teada, et:

  • kanepiseemneõli turgutab kuiva ja allergilist nahka
  • turvas puhastab ja koorib nahka, samuti on turbal põletikuvastane toime ja seda soovitatakse aknele kalduvale nahale
  • teeleht on looduslik kollageeni regeneraator ja ergutaja
  • kasemahl teeb naha pehmeks ja klaariks
  • argaaniaõli niisutab ja aitab kaasa naharakkude uuenemisele, samuti on sel juuksekasvu soodustav toime
  • kookosrasv niisutab, soodustab naharakkude uuenemist ning omab juuksekasvu soodustavat toimet
  • raudrohi on rahustava ja niisutava efektiga
  • hõbepaju ekstrakt sisaldab looduslikku salitsüülhapet, mis sobib aknele kalduvale nahale
  • piimhape on niisutava ja samal ajal nahka kooriva toimega