1. Mõõda ennast ära! “Ma-olen-umbes-keskmist-kasvu”-mehed käivad enamasti ringi rinnalt kiskuvas või seljalt lotendavas särgis, ükskõik mis hinnaga need ostetud on. Sangari kõige olulisem soovitus mehele: mõõda ennast täpselt ära — kael, rinnaümbermõõt ja varruka pikkus. Ainult nii saab särgi, mis ka päriselt seljas istub. Kui krae on suur, on oht lipsuga välja näha nagu põhikooli lõpetamisel. Kui liiga väike, on õhupuudus kerge tekkima. Niisiis — tuleb võtta mõõdud, see pole nii raske!

2. Jälgi tuuletakistust! Tuleb jätta meelde, et absoluutselt kõigi kehakujude esindajad näevad välja esinduslikumad, kui särk on kehale lähedal. Lainetavad riidevoldid ei varja, vaid hoopis võimendavad mehe vorme. Hea istuvus algab särgist — puhvis särgi peal ei istu korralikult ükski pintsak ega kampsun.

3. Pikkus pole probleem! Korvpalluri kasvu mehed on harjunud, et midagi mõistlikku kunagi ei leia — ja kui juhuslikult leidus sobiv pikkus, võis särgi avarusse mahutada kaks inimest. Pikkadele meeste jaoks parim variant tõmmata selga extra-slim särk pikemale kasvule ning tulemus saab suurepärane!

4. Millisesse kraesse karata? Kui mees on õnnistatud ümmarguse näo või lihtsalt parema isuga, tuleks talle valida klassikaline, teravamate nurkadega krae ja kitsam lips. See venitab näo pikemaks ja viib mehe väljanägemise tasakaalu. Kui loodus on vorminud aga näo pikaks, kitsaks ja hästi tuult lõikavaks, võib mees minna julgelt laia Itaalia krae ja toeka lipsusõlme peale. Ehk siis lihtne kuldreegel ütleb: krae olgu risti vastupidine näo kujule, mitte seda järgiv. Lisaks üks hea reegel kraesuuruse valimisel — krae suurus on õigesti valitud, kui kinninööbitult mahub kaeluse vahele vabalt üks näpp. Kui mahub juba kaks näppu, tuleb proovida väiksemat särki.

5. Valge jõud Kuni 60. aastateni kandsid valget särki kõik Ameerika ärimehed. Eranditult. Vahepeal läks argipäev, nagu ka televiisor, värvilisemaks, kuid vana hea valge jäi. Kui pole teada, mis stiilis on pidu või vastuvõtt, võib julgelt usaldada valget. Musta ülikonnaga — lase käia. Sinise klubipintsakuga — pole probleemi. Meeles võiks siiski pidada, et valgel ja valgel on vahe. Kui vähegi võimalik, võiks mees osta peenema ja tihedama koega (näiteks 2-ply) pisut kallimast kangast särgi, sest valge on reetlik värv. Lisaks on tõsiasi, et odavast kangast valge särk ka paistab odav välja.

6. Kortsud ei vääri alati häbenemist. Paljud reeglid on muutunud leebemaks. Klassikaliselt siledate kõvakraeliste särkide kõrval võib julgelt kanda natuke pehmemaid ja mugavamaid (näit. Oxford kangast) särke, mis otseselt triikimist ei vaja. Soovitus on, et pärast pesu võiks sellised särgid panna niiskelt lihtsalt riidepuule kuivama.

7. Mustrite mängulisus. “Tagasihoidlikkus kaunistab meest,” ütlesid meie algkooliõpetajad. Vale. Tegelikult on värvilised mustrid vägagi stiilsed ja mehelikud. Pealegi toob iga mustriline särk riidekapile elu sisse ja lisab ka formaalse pintsaku alla rohkem iseloomu.

8. Tõelist meest tunned roosast. Roosal ja roosal on suur vahe. Meeste roosa pole Barbie-nätsu kärtstoon, vaid heledam, kahvatum ja subtiilsem. Julgustage meest kandma seda tumeda pintsaku all lihtsa tumeda lipsuga. Las ta võtab selle väljakutse vastu. Lubame, et asi on seda väärt.

9. Särk püksi ja jutul lõpp! Triiksärk on mõeldud käima püksirihma vahele. Punkt. Ja erinevalt levinud arvamusest ei tee abitult rippuv triiksärk kedagi nooremaks, saledamaks ega stiilsemaks, vaid vastupidi. Kui särk kummardades rihma vahelt pääseb, tuleb edaspidi lihtsalt pikemaid särke osta.

10. Nööbid kinni või lahti? Üks asi on särk ise, teine, kuidas seda kanda. Nööbi olemasolu ei tähenda, et see kindlasti kinni peab olema. Näiteks nööpidega kraenurgad võib vabalt lahti jätta, nii teevad paljud stiilietalonideks peetavad Itaalia ärimehed.

Lahti võib jätta ka käisenööbid. Kuid ettevaatust! Varrukas peab olema paras, st ulatuma kergelt üle randme, mitte rohkem kui kahe näpu laiuselt pintsaku varruka alt välja. Liiga pikkade varrukatega on oht välja näha nagu poisike isa särgis.

Tahad, et ka Sinu mees hästiistuva särgi selga saaks? Külasta Naisteka Facebooki lehekülge, kus loosime selle nädala jooksul välja 3 Sangari triiksärki!