Värvipsühholoogias sümboliseerib tõmme musta värvi poole võimuiha. Musta riietudes püüad peita end teatud emotsioonide eest, luua enda ja teiste vahele distantsi ning püüad edasi anda oma soovi austuse ja lugupidamise järele.

Ainult musta riietujad on tavaliselt väga emotsionaalsed, pisut neurootilised ning nende eesmärk on juhtida tähelepanu eemale oma välimuselt, et inimesed saaksid keskenduda hoopis nende tegudele.

Nad üritavad alateadlikult peita ennast emotsioonide eest, mida nad kontrollida ei saa. Nad erutuvad kergesti ning neil on üsna keeruline ärevust eemale hoida ja oma igapäevatööle keskenduda. Must rõivas annab neile justkui rahu ja kindlustunde.

Huvitaval kombel ei häiri musta eelistajaid värviliste riiete kandjad. Neid ei sega mitte värvid ise, vaid nad satuvad segadusse siis, kui nad ise peavad värvilisi rõivaid kandma — siis läheb nende identiteet lappama ning nad ei suuda ennast enam lahti mõtestada. Must on nende identiteedi lahutamatu osa ja väljendus ja kui nad sellest ringist välja astuvad, kaotavad nad pea.

Samuti on must võimu ja prestiiži sümboliks — naine, kes kannab peamiselt musta, suhtub iseendasse tõsiselt, ta on ambitsioonikas ja musta kandes kaitseb ta end kriitika eest, mis teda oma unistuste täitmisel tabada võib. Ta on võimukas ja sihikindel, kuid võib olla väga tundlik.

Hea uudis on see, et musta riietatud inimesed paistavad kõige usaldusväärsemad ja tõsiseltvõetavamad — seda värvi seostatakse enesekindluse ja võimuga. Jäta see järgmisele tööintervjuule või palgakõrgendust küsima minnes meelde!

Allikas: Thought Catalogue